Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terugkeer Daley Blind naar Ajax serieuze mogelijkheid

Daley Blind blijkt te porren voor een terugkeer naar Ajax. En als Blind wil terugkeren, dan moet je doorpakken. Precies dit is wat Ajax van plan lijkt. Daardoor is het een serieuze mogelijkheid dat Blind komend seizoen weer in de Johan Cruijff Arena voetbalt.

02 juli 2018 - 07:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesd34903b220f068ab2cf61364ab6ca45c_normal
Als Blind terugkeert, slaat Ajax weer een mooie slag. © De Brouwer

De directie van Ajax stelt alles in het werk om Blind binnen te halen, zo schrijft De Telegraaf. Als het lukt, keert na Dusan Tadic deze zomer een tweede speler vanuit de Premier League terug naar de eredivisie. Dat zou stiekem best wel een beetje ongekend zijn.

Blind vertrok vier jaar geleden naar Manchester United en hoewel velen dachten dat die overstap net iets te hoog zou zijn gegrepen, deed de Ajacied het helemaal niet slecht. Zowel onder Louis van Gaal als José Mourinho groeide hij uit tot basisspeler. Vorig seizoen bleef speeltijd wel beperkt, ook vanwege blessures. 

De status van Blind is echter ook weer niet onomstreden en Manchester United hoopt weer de topclub te worden die het ooit was. Of in die plannen plek bestaat voor Blind, is maar de vraag. Afgelopen winter verruilde hij Manchester nog bijna voor AS Roma. Wel verlengden 'The Mancunians' zijn contract met een jaartje.

Dit zou zomaar een zet kunnen zijn om tenminste nog iets terug te zien van de transfersom van 17,5 miljoen euro die het neerlegde voor Blind. De 28-jarige multifunctionele speler ziet het zitten terug te keren bij Ajax, de club waar hij opgroeide als mens en speler. Hij kan weer teamgenoot worden van goede vriend Siem de Jong en ziet volop potentie bij Ajax, dat eerder Tadic al vastlegde en nog steeds beschikt over diverse grote talenten.

Zoals gezegd is Blind multifunctioneel. Het is daardoor een beetje moeilijk in te schatten welke positie Ajax voor hem in gedachten heeft. Zijn beste periode bij Ajax kende Blind als 'nummer zes', maar hij kan ook centraal achterin en als linksback uit de voeten. Indien Ajax met drie verdedigers gaat spelen, kan Blind dat ook prima. Hij mist misschien wat snelheid, maar countert dit op basis van spelinzicht.

Laten we hopen dat Blind niet al te lang in de wachtkamer hoeft plaats te nemen en Ajax binnenkort goede berichten te melden heeft. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >