Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet nog genoeg opties na wegvallen Bandé

Gaat Ajax de transfermarkt op voor een extra buitenspeler? Dat is de grote vraag na het nieuws over de kuitbeenbreuk van Hassane Bandé. De vleugelspits werd slachtoffer van een stevige charge tijdens Jong Ajax - Jong Anderlecht en kan pas in 2019 debuteren voor zijn nieuwe club.

14 juli 2018 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages302bd49a6993a20dbfbc16641ec201a3_normal
Hoe nu verder, zonder Bandé en Kluivert op linksvoor? © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Erik ten Hag vond het nieuws over Bandé vrijdagavond nog 'te vers' om aan te geven hoe Ajax op deze tegenvaller reageert, maar hij was er wel snel bij om zijn vertrouwen uit te spreken in de flankspelers die deze voorbereiding ook wat minuutjes mogen maken.

Het is nog niet zo dat Bandé op zeker onderweg was om basisspeler te worden, maar het is wel een flinke tegenvaller dat je voorlopig helemaal niet kunt beschikken over een aankoop van 7 miljoen euro. Hoe moet dit nu verder?

“Het is nu nog te vers om er iets over te zeggen. We hebben erachter Dennis Johnsen, Noa Lang en Vaclav Cerny komt straks ook weer terug. Al moeten we op Cerny nog tot het najaar wachten,” deelde Ten Hag met een kringetje journalisten om zich heen.

Maar, wacht eens even. Wij van Ajax Life vragen ons direct af: als je zo redeneert was het toch ook overbodig de portemonnee te trekken voor Bandé? “Je kijkt altijd naar goede spelers die de selectie kunnen versterken,” reageerde Ten Hag vervolgens.

De positie van linksbuiten werd tegen Anderlecht ingevuld door Zakaria Labyad. Hoewel Labyad het deze voorbereiding goed doet en hij ook tegen de Belgen niet onaardig speelde, raakte hij wel erg opgesloten aan de zijlijn. Ook ontbreekt bij Labyad de versnelling die je bij een pure buitenspeler nog wel eens ziet.

Kortom, even afwachten waar hoe Ajax reageert.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >