Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet dat Ajax fundament mist tegen Anderlecht

Ajax speelde tijdens het oefenpotje tegen Anderlecht (1-3) slechts een halfuurtje naar behoren. Dat is veel te weinig als je bedenkt dat over krap twee weken moet worden aangetreden tegen Sturm Graz. Het elftal miste tegen de Belgen nog de nodige spelers en dat had zo zijn invloed, aldus Erik ten Hag.

14 juli 2018 - 07:55
UsershyraDesktopajax_dataimagese3cf878a3bd4c94d83d2a3179d6a7f94_normal
Het komt voor Ten Hag nog een beetje te veel neer op puzzelen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Hoewel er flink wat bekende namen op het veld stonden, was het achterin een beetje behelpen. De meeste verdedigers ontbraken, waardoor Ajax aantrad met een defensie die bestond uit Mazraoui, Schuurs, Wöber en Bakker. Met de verdediging werd nog amper gespeeld en lijkt ook weinig te worden gespeeld.

“Ik heb geen schrik, wel werd duidelijk dat er nog werk aan de winkel is,” reageert Ten Hag tegen onder meer Ajax Life op de oefennederlaag. “Er ontbraken een aantal spelers: De Ligt, Tagliafico en Blind als dat allemaal doorgaat, daar hopen we natuurlijk op. En ik moest Mazraoui in de rust wisselen. Uit voorzorg. Maar dan valt wel het fundament een beetje weg.”

Matthijs de Ligt ontbrak niet vanwege transferperikelen, maar omdat hij een tik had geïncasseerd op de training. Als de wedstrijd een dagje later was gespeeld, had hij waarschijnlijk gewoon kunnen aantreden. De verdediger gaat ook gewoon mee op trainingskamp naar Engeland.

“We speelden tegen volwassen spitsen en Matthijs is een sterkhouder in de laatste linie. Het is extra lastig omdat je diverse verdedigers mist. De laatste linie is het fundament van de ploeg, qua opbouw en georganiseerd staan. De rest van de ploeg leunt op de organisatie achterin.”

Ondanks het gemis van diverse verdedigers legde Ajax nog een aardig eerste halfuur op de mat in het Olympisch Stadion. “Het was een wedstrijd met twee duidelijk verschillende helften. De eerste helft was van ons heel aardig, we wisten wat kansen bij elkaar te spelen. De tegengoal werd wat eenvoudig weggegeven en de tweede helft was van minder niveau.”

“Bij een aantal jongens ontbrak het ritme nog een beetje, waardoor je als logisch gevolg krijgt dat de tweede helft van minder niveau is. Anderlecht is een ambitieuze tegenstander, die scherp speelde en al wat dichter tegen de competitie aan zit. Dat was duidelijk zichtbaar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >