Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag snapt FIFPro, maar legt bal bij voetbalbonden

Erik ten Hag heeft begrip voor de internationale spelersvakbond FIFPro, die eerder deze week zorgen uitsprak over het tekort aan rust voor spelers die een WK speelden. Hij stelde dit tijdens de persconferentie in aanloop naar Sturm Graz - Ajax.

31 juli 2018 - 18:32
UsershyraDesktopajax_dataimages73875eaacc69ab87b63d3f987b483db8_normal
Ten Hag vindt dat FIFPro best een punt heeft. © Pro Shots

De spelersvakbond doelde in zijn statement onder anderen op de Ajacieden Dusan Tadic, Lasse Schöne, Nico Tagliafico en Hakim Ziyech. Ten Hag is met de belangenbehartiger van de spelers van mening dat het inderdaad “ridicuul” is dat voetballers door een bomvolle kalender een tekort aan vakantie hebben.

“De vakbond heeft zeker een punt,” stelt de trainer dan ook, “alleen moeten ze niet bij de clubs zijn, maar bij de bonden die speelkalenders bepalen, zoals Fifa en Uefa. Die hebben daar een belangrijke verantwoordelijkheid in te nemen,” vertelt de trainer tegenover onder andere Ajax Life.

“Ik ben het ermee eens dat spelers een break moeten hebben. Als club speelden we daar op in door onze WK-gangers direct na de competitie vrij te geven.” Ziyech, Schöne en Tagliafico gingen inderdaad vervroegd op vakantie, zodat ze voor het WK nog even vrijaf hadden. Het trio ging dan ook niet mee naar Dubai.

“Voetbal is van ons allemaal en we zullen hier met z’n allen een weg in moeten vinden,” stelt Ten Hag. “Ik denk dat het belangrijk is om dit in groter verband - met de bonden, Fifa, Uefa, KNVB - aan te pakken, om zo de speelkalender anders samen te stellen. Er wordt roofbouw gepleegd op onze spelers en dat wil niemand. Het gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van het voetbal en je loopt eerder kans op blessures bij spelers.”

Ten Hag gaf weken geleden al aan dat hij niet zou schromen om WK-gangers op te stellen in de voor Ajax belangrijke duels met Sturm Graz. Rustmomenten volgen waar mogelijk later, dat houdt de club goed in de smiezen, zo vertelt de coach.

“We houden de fysieke toestand van spelers continu in de gaten en aan de hand daarvan passen we daar waar nodig het programma voor die speler aan. Het kan dan gebeuren dat we het beter vinden dat een speler een aantal dagen een rustperiode krijgt. Dat bekijken we in de loop van het seizoen. We bezien per speler wie wat precies nodig heeft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >