Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag onder indruk van Eiting, gecharmeerd van Lang

Als er een halve basisploeg ontbreekt, krijgen vanzelf andere spelers de kans. In het geval van Ajax gaat het vaak om talenten die dan mogen tonen wat ze waard zijn. Het bevalt Erik ten Hag tot nu toe prima wat hij ziet van Carel Eiting (20) en Noa Lang (19).

09 juli 2018 - 10:23
UsershyraDesktopajax_dataimages9213e3291e20d04e9f27937737a24f9b_normal
De meeste acties van Lang mislukken, maar dat mag nu nog. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Het gaat veel te ver om te stellen dat Ajax stond te swingen tegen Steaua Boekarest (1-1), maar als er op het veld iets gebeurde, was de kans groot dat Eiting als aangever fungeerde. De middenvelder ontpopte zich in Hattem tot draaischijf van het elftal.

“Jullie hebben goed opgelet,” merkte Ten Hag op toen hem werd voorgelegd of hij Eiting en Noussair Mazraoui de beste spelers aan de kant van Ajax vond. David Neres deed het in de eerste helft ook leuk. “Ons spel was het eerste uur van heel hoog niveau.”

De afronding van kansen mag nog een stukkie beter. Het is niet zo dat Ajax kansen aaneen reeg, maar tegen Sturm Graz moet toch echt gescoord worden. “We moeten beter opkijken bij het geven van de laatste bal,” oordeelde Ten Hag. “Ik vond wel dat er goed druk naar voren werd gegeven. Vanuit balverlies, maar ook vanuit de organisatie. Dat gaat de goede kant op.”

“We missen veel spelers, maar er zijn ook veel spelers wel. We werken aan conditie en fitheid, maar ook aan onze speelwijze en ik zag dingen terug. Al is het ook een beetje interpretatie, want wat kunnen anderen toevoegen? Die mis je nu nog en dat maakt het gecompliceerd.”

Na een uur spelen vloeiden de krachten weg bij Ajax en begon het grote wisselen. Ook Lang ging kapot naar de kant – en zonder echt zijn stempel te drukken – maar Ten Hag sprak naderhand vol lof over zijn linksbuiten van dienst. Hassane Bandé meldde zich eerder op de dag overigens in de B-ploeg.

“Noa boekte vorig seizoen veel progressie, maar kreeg toen een knieblessure. Anders had hij wellicht zijn debuut al gemaakt. Hij werd een beetje teruggeworpen, maar sluit nu weer aan. Hij bevestigde ons gevoel en verdiende een kans om een keer met de grote jongens te spelen.”

“Noa is een offensieve speler, met spelintelligentie. Hij heeft een actie naar voren en is brutaal. Dat hij er doorheen zat, is logisch. Hij is een jongen die tempo-hardheid heeft en normaal gesproken ook loopvermogen. Vorige week speelde hij een halfuurtje, nu kwam hij een uur in actie. Dat is een grote stap, hij adopteert snel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >