Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: 'Mezelf nu al Ajacied noemen zou te veel eer zijn'

Ajax werkt onder leiding van Erik ten Hag toe naar de belangrijke seizoensopener tegen Sturm Graz. De trainer weet dat hij altijd onder een vergrootglas ligt, maar gaat onverstoorbaar door aan het bouwen van een geoliede Ajaxmachine.

19 juli 2018 - 10:43
UsershyraDesktopajax_dataimages6994420bb0b60380bc183d09854cfb5b_normal
Ten Hag laat zich nergens door afleiden. © Ajax Images

Aan het einde van afgelopen seizoen klonk er regelmatig gefluit in de Johan Cruijff Arena. Ook de Ajaxtrainer kreeg op zeker moment van een deel van het publiek de hoon over zich heen. Toen hij tijdens AZ-thuis de microfoon kreeg om Talent van het Jaar Matthijs de Ligt toe te spreken, daalde een fluitconcert op Ten Hag neer.

Ten Hag heeft het allemaal ook heus wel gehoord en begrijpt dat de sentimenten negatief waren. Eind vorig jaar ging hij daar tegenover Ajax Life al eens op in. “Ik hoorde het. Het was een kort fluitconcert en volgens mij was het snel weg. Of ik het begrijp? Mensen rekenen je af op het eindresultaat. Ik weet dat het zo werkt. Of het ook terecht is, dat is een ander verhaal.”

De trainer laat zich er niet door afleiden en gaat door met zijn opdracht: het bouwen van een zo sterk mogelijk Ajax. Voor Ten Hag is het fijn dat de Ajaxdirectie woord houdt en de selectie met Daley Blind en Dusan Tadic voorziet van een flinke kwaliteitsinjectie. Nu nog het talent binnenboord houden en alles kan zomaar eens op zijn plek vallen.

Ten Hag heeft het naar zijn zin in Amsterdam, maar op de vraag van een RTL7 verslaggever of hij zich al echt Ajacied noemt, reageert de trainer vol realiteitszin. “Ik ben trainer van Ajax en daar geef ik alles voor. Maar als je een half jaar bij een club bent, dan kun je jezelf nog geen Ajacied noemen. Dat zou veel te veel eer zijn.”

De verslaggever vraagt zich hardop af of de trainer het niet teveel over ‘ze’ heeft, als het over Ajax gaat. Ten Hag is het daar niet mee eens. “Ik heb het altijd over ‘ons’, behalve als het gaat over de periode waarin ik nog geen trainer was van Ajax,” aldus de coach, die verder stelt dat hij zich zo veel mogelijk probeert aan te passen aan wat hij noemt ‘de Ajaxfamilie’.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >