Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag klinkt zelfverzekerd over rol Ziyech bij Ajax

We houden er stiekem natuurlijk allemaal al maanden rekening mee dat Hakim Ziyech vertrekt. De voorbereiding nadert inmiddels alweer zijn einde en de spelmaker staat nog steeds onder contract bij Ajax. Hoewel er nog van alles kan gebeuren, verwacht Erik ten Hag een beroep op hem te kunnen doen.

14 juli 2018 - 09:50
UsershyraDesktopajax_dataimages619d3853bfb18e2fd4ca62473916fef6_normal
Rekent Ten Hag soms stiekem op een langer verblijf van Ziyech? © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ten Hag vertelde al dat het hem niet verbaasde dat Ziyech zich begin deze week weer meldde op De Toekomst. En ook na de oefenwedstrijd tussen Ajax en Anderlecht (1-3) komen er teksten uit zijn mond die de hoop doen toenemen dat Ziyech nog een jaartje in Amsterdam voetbalt.

Die hoop kan vandaag nog net zo goed ijdel blijken, maar lees maar eens wat Ten Hag aan onder meer Ajax Life te vertellen had. “Het elftal zit al wel grotendeels in mijn hoofd, ja. Maar blessures en conditie zijn ook een factor om rekening mee te houden,” aldus de trainer.

Blessures en conditie zijn dus wel belangrijke factoren, uitgaande transfers worden niet aangestipt. Er wordt vervolgens gevraagd of Dusan Tadic kan starten, waarna Ten Hag verder op de zaak ingaat. “Of Tadic in de basis begint, hangt ook van meerdere dingen af.”

“Hoe ontwikkelt het elftal zich? Er zijn nog wat spelers die kampen met blessures of bij wie de conditie nog niet top is vanwege pijntjes,” vervolgt Ten Hag, die daarna voor de voeten krijgt geworpen of ook de aanwezigheid van Ziyech van invloed is op een basisplaats voor Tadic.

Je kunt je voorstellen dat Ajax creatieve impulsen wel hebben tegen de Oostenrijkers. Als Ziyech die nog kan bieden, hoeft Tadic niet drie dagen na zijn eerste training al aan de aftrap te staan. “De aanwezigheid van Ziyech, als hij er niet is, hoe bedoel je? Oh, een eventueel vertrek, haha.”

“Ik ga ervan uit dat Ziyech er is, ook al is er tot 31 augustus van alles mogelijk. Of dat zelfverzekerd klinkt? Ja.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >