Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blijft op zijn hoede ondanks riante uitgangspositie

Erik ten Hag is tevreden met de winst op Sturm Graz, al viel de uitslag (2-0) hem tegen. De trainer zag veel positieve aanknopingspunten en genoot van de klik tussen Hakim Ziyech en Dusan Tadic.

26 juli 2018 - 08:46
UsershyraDesktopajax_dataimagesa34caab5e329a1b87c3efc364cbbcb91_normal
Ten Hag spreekt wat zaken door met uitblinker Ziyech. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Net als veel Ajacieden in de uitverkochte Johan Cruijff Arena had Ten Hag eigenlijk een prima voetbalpot gezien. Het spel tussen de linies, het laten lopen van de bal en ook het zoeken en vinden van de diepte achter de verdediging werd goed uitgevoerd, aldus de oefenmeester. “Het enige is de uitslag: 2-0 is te weinig en daardoor is het nog een wedstrijd.”

Dat verwijt kon aanvaller Klaas Jan Huntelaar zich wel aantrekken. Hij miste enkele opgelegde kansen. “Maar Klaas Jan speelde uitstekend. Ik heb aan het begin van de voorbereiding tegen hem gezegd dat ik ook wil dat hij weer egoïstischer wordt en op jacht gaat naar de goal. Daar was hij op jacht naar. Als hij straks dat juiste egoïsme weer meeneemt, gaat hij die goals voor mij maken.”

De laatste keer dat Ajax in een Europese wedstrijd in defensief opzicht de nul hield was thuis tegen Schalke 04 in het voorjaar van 2017, acht duels geleden alweer. Ten Hag benoemde dit feit, maar benadrukte vooral de manier waarop het werd bereikt.

“We hebben niet defensief, maar offensief gespeeld en onze tegenstander onze wil opgelegd. Als team en individueel heb ik prestaties gezien die me tevreden stemmen, maar het is nog niet goed genoeg,” klonk vooral de tevredenheid door in zijn analyse.

Uiteraard was de uitbundige reactie van het Ajaxpubliek Ten Hag niet ontgaan bij de invalbeurten van Daley Blind en Dusan Tadic. “De Europese sfeer in het stadion was schitterend. Voor Daley is het thuiskomen. Het was prachtig hoe hij werd ontvangen. Ik vond het ook prachtig om te zien hoe Tadic blijkbaar meteen in de harten van het publiek zit.”

De trainer benadrukte na een vraag van de NOS dat hij hoopt dat Ziyech blijft. De twee hadden een goed gesprek en de Marokkaan zal alleen vertrekken als een club in zijn ideale plaatje valt. “Hakim speelde een weergaloze wedstrijd en maakte op vele fronten het verschil. Met Tadic is zijn opvolger al gevonden, maar ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ze een klik hebben,” spreekt de winnende trainer zijn hoop uit.

De komende week kunnen de Ajacieden toewerken naar de return in de Merkur Arena. Hoewel Ajax een riante uitgangspositie heeft, blijft Ten Hag op zijn hoede. “Ik ken de stemming daar. Het is bovendien een ploeg die nooit zal opgeven en alles blijft geven. We moeten daar ook weer een topprestatie leveren om door te gaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >