Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic speelde op Playstation met Ajax en Cruijff als captain

We lazen her en der dat Ajax een speciaal plekje in het voetbalhart van Dusan Tadic inneemt. Nu horen we dat voetballers vaker zeggen, dus vroegen we tijdens zijn perspresentatie om uitleg. "Het begon al met het bijzondere shirt. Dat kun je overal te wereld kopen," aldus Tadic.

23 juli 2018 - 17:11
UsershyraDesktopajax_dataimages1e11f26267b330eb38ad51bbb83fb8d9_normal
Of Tadic wel eens met Overmars speelde, is ons niet bekend. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Een favoriete Ajacied had Tadic (geboren in 1988) als kind niet. Toch noemt hij gevraagd door Ajax Life de naam Johan Cruijff. “Oudere mensen vertelden me wat voor een bijzondere speler hij was en als ik op de Playstation speelde, was Cruijff altijd mijn aanvoerder,” zegt hij met een lach.

De kersvers Ajacied hoopt dit seizoen uiteraard in de Johan Cruijff Arena te schitteren. Ronald Koeman omschreef hem bij Southampton als een speler voor wie je graag naar het stadion komt en Tadic zelf snapt op zijn beurt precies wat de fans van hem verwachten. “Bij al mijn clubs had ik een goede band met de supporters. Het is belangrijk dat we ze blij maken. Het is hun club en als wij winnen laten we ze genieten.”

Over het hoge verwachtingspatroon maakt hij zich geen zorgen. “Bij Southampton was ik de opvolger van Adam Lallana en de eerste aankoop van Koeman. Engelsen zijn altijd sceptisch over buitenlandse spelers die naar de Premier League komen. Overal waar ik kwam waren de verwachtingen hoog. Die druk heb ik ook nodig om het beste uit mezelf te halen.”

Die hoge verwachtingen gelden ook voor de voorronde van de Champions League, waarin Ajax uitkomt tegen Sturm Graz. In hoeverre Tadic een rol kan spelen tijdens de heenwedstrijd, blijft ook na zijn eerste werkdag nog een beetje de vraag. "Het zal moeilijk worden om in de basis te beginnen. Maar als het team me nodig heeft, dan sta ik er."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >