Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: 'Als het team me nodig heeft, sta ik er tegen Sturm'

De grote vraag is of Dusan Tadic drie dagen na zijn vakantie in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz meteen in de basis kan beginnen. De speler zelf legt het antwoord op die vraag bij de trainer neer. “Ik weet het niet.”

23 juli 2018 - 16:59
UsershyraDesktopajax_dataimagesb4ae8cb752682af9d1b8632225ae15f5_normal
Tadic heeft het overhemd inmiddels verruild voor een shirtje. © Ajax Images

Door Sander Zeldenrijk

Tadic verbleef na het voor Servië teleurstellend verlopen WK tien dagen op het Griekse eiland Chalkidiki, alvorens hij zich als voorlopig laatste Ajacied bij de selectie voegde. Na een volledige ochtendtraining met wat extra looptrainingen schoof de miljoenenaankoop aan voor een nadere kennismaking met de pers.

De eerste vraag was natuurlijk gericht op zijn (wedstrijd)fitheid. “Het zal moeilijk worden om te beginnen, maar als het team me nodig heeft, sta ik er. Ik weet het niet. Het wordt de beslissing van de trainer. Ik moet professioneel zijn en luisteren wat het plan is. Dat moeten we als spelers volgen," aldus Tadic.

“Tijdens mijn vakantie heb ik niet zo veel gedaan. Emotioneel was ik even leeg na een lang seizoen. De Premier League is een zware competitie zonder winterstop, met veel wedstrijden en daarna speelde ik nog het WK. Dan heb je daarna wel even rust nodig. Ik heb vier dagen een beetje voor mezelf getraind. Ik voel me nu vijftig procent,” vertelt de Serviër aan onder andere Ajax Life.

Als we doorvragen naar zijn huidige mentale gesteldheid, volgen uiteindelijk geruststellende woorden. “De eerste vijf dagen na het WK zat ik thuis en deed helemaal niets, maar afgelopen week miste ik het trainingsveld alweer. De batterij is weer volledig opgeladen,” besluit de speler, die vlak na de winterstop voor het eerst officieel door Ajax werd benaderd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >