Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spelersvakbond uit zorgen over vroege inzet WK-gangers

Hebben jullie wel eens gehoord van de FIFPro? Mocht dat niet het geval zijn, dat is de internationale spelersvakbond. En die is niet blij, onder andere door keuzes die vorige week woensdag door Ajax zijn gemaakt in het heenduel met Sturm Graz.

31 juli 2018 - 08:50
UsershyraDesktopajax_dataimages1fb9eddd024f7f2098e517c12ef16ece_normal
WK-ganger Tadic kwam volgens FIFPro veel te vroeg in actie. © Ajax Images

De spelersvakbond is namelijk onaangenaam verrast door het feit dat een aantal Europese clubs hun spelers maar heel kort van een vakantie hebben laten genieten. Het gaat hier dan vooral om voetballers die voor hun land in actie kwamen tijdens het WK in Rusland.

Ajax is een van de clubs waar de FIFPro niet blij mee is. Dat blijkt wel uit het artikel op de website van de vakbond, waar een foto van Ajax bij staat. Op die foto zien we inderdaad twee WK-gangers in actie tegen Sturm Graz: Lasse Schöne en Dusan Tadic.

De belangenbehartiger vindt dat spelers veel te veel onder druk worden gezet door hun clubs. De spelers zijn als het ware gevangen tussen hun clubs en hun eigen welzijn, zo stelt men. De vakbond is van mening dat spelers recht hebben op minimaal vier weken zomervakantie. Bij Ajax kwamen Schöne, Tadic, Nico Tagliafico en Hakim Ziyech echter al veel eerder binnen de lijnen.

Erik ten Hag liet al in een vroeg stadium weten dat hij niet zou schromen om WK-gangers op te stellen, simpelweg omdat het tweeluik met Sturm Graz voor Ajax van groot belang is. Rustmomenten zouden later wel ingebouwd worden, zo beredeneerde de oefenmeester.

De vakbond: “De FIFPro is zich bewust van het feit dat minimaal vijftien spelers twee tot vier weken na de groepsfase van het WK alweer in actie kwamen in Uefa-competities. Hierdoor hebben zijn geen goede zomervakantie gehad. De FIFPro begrijpt de financiële belangen om deel te nemen aan de Champions League en de Europa League, maar door dit speelschema staat de gezondheid op het spel.”

De vraag is nu bij wie de bal vooral ligt. Bij de clubs of bij de verantwoordelijken die maken dat de speelkalender zo overvol is, dat er soms roofbouw moet worden gepleegd op spelers.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >