Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sierhuis verbaasd over felle coaching van 'bankzitter' Tadic

Het zijn mooie weken voor Kaj Sierhuis. De derde spits van rang mocht op de bank plaatsnemen tegen Sturm Graz (2-0) en zelfs debuteren. Als je zo dicht op het eerste elftal zit, valt je wel eens iets op. Bijvoorbeeld de felle coaching van Dusan Tadic.

27 juli 2018 - 12:21
UsershyraDesktopajax_dataimages8851ef1cb61ed4c876b2aca045cfb77e_normal
Blind en Tadic zitten vast niet lang op de bank. © Pro Shots

Het gebeurt waarschijnlijk niet vaak dat Sierhuis en Tadic gezamenlijk op de bank zitten. Enerzijds omdat Sierhuis dit seizoen eerste spits is van Jong Ajax, anderzijds omdat aankoop Tadic eenmaal fit verzekerd zal zijn van een basisplaats.

Des te leuker was het om woensdag een uurtje naast de Serviër te zitten, zo blijkt. Het viel Sierhuis op dat Tadic zijn nieuwe ploeggenoten tussen de lijnen op alle mogelijke manieren probeerde te helpen.

“Dusan zat vlak achter me op de bank, maar het leek wel alsof de trainer er zat. Hij was zo fanatiek en voortdurend aan het coachen,” deelt Sierhuis met De Telegraaf. “En dat voor een jongen die pas drie dagen bij Ajax was. Ik vond het prachtig om te zien en horen”

Sierhuis heeft sowieso het idee dat Tadic met zijn ervaring het nodige aan Ajax kan toevoegen, net als Daley Blind overigens. “Ik denk dat zij een heel goede rol in het team kunnen spelen,” vervolgt hij. Grappig genoeg zagen we Blind onder het warmlopen al de organisatie bij een corner tegen verbeteren. Hij stond vanaf de zijlijn druk te gebaren en te regelen wat er moest gebeuren.

Voor de aanvaller zelf is het overigens een beetje de vraag welke rol hij vertolkt. Als Kasper Dolbereg weer fit is, moet Sierhuis een stapje terug doen. De Deen kampte met een blessure (buikwand) waardoor hij tegen Sturm Graz niet in actie kon komen. “Mijn telefoon ging: Kasper had een blessure en of ik dinsdag kon meetrainen. Als Kasper alsnog fit was geweest, had ik niet bij de selectie gezeten.

Maar Dolberg was nog niet fit, Sierhuis zat bij de selectie en mocht zelfs eindelijk zijn debuut maken. Het tv-programma Andere Tijden Sport liet in een reactie weten dat de uitzending van zomer 2046 over zijn uitgebleven debuut niet doorgaat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >