Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sierhuis over debuut: ‘Iets mooiers kun je niet verzinnen’

Kaj Sierhuis was er tijdens FC Groningen-uit vorig seizoen al heel dichtbij, maar tegen Sturm Graz mocht hij dan eindelijk zijn eerste officiële minuten in het Ajaxshirt maken. De spits debuteerde en daarmee komt er een jongensdroom uit.

26 juli 2018 - 16:39

“Schitterend. Tijdens de Champions League en dan ook nog eens in volle Johan Cruijff Arena. Iets mooiers kun je bijna niet verzinnen,” vertelt een glunderende Sierhuis voor de draaiende camera van AT5. “Ik had de hele wedstrijd al kippenvel. Meer dan 50.000 man die achter de club staan, fantastisch.”

Sierhuis ging er in eerste instantie niet van uit dat hij zou invallen. Ten Hag stuurde meerdere spelers van de bank om warm te lopen, maar de spits van Jong Ajax zat daar niet tussen. “Uiteindelijk moest ik wel warmlopen en werd er gelijk gezegd dat het kort en fel moest. Toen dacht ik wel dat het zomaar eens zou kunnen gebeuren.”

En het gebeurde. Sierhuis meldde zich zo’n acht minuten voor het einde van de wedstrijd aan de zijlijn, waarna Huntelaar plaats maakte voor de aanstaande debutant. “Als je mag warmlopen, krijg je al een beetje kriebels. Maar als je dan klaarstaat om in te vallen en je rent het veld op, dan geef je alles.”

In de kleine acht minuten dat Sierhuis op het veld stond, liet hij zich aardig zien. Hij bracht zichtbaar meer energie in het elftal door duels aan te gaan en de verdedigers van Graz af te jagen. Ondanks zijn harde werken, kreeg Sierhuis helaas geen mogelijkheid tot scoren.

Sierhuis werd de maandag voor de wedstrijd tegen Graz gebeld dat hij dinsdag mee moest trainen met het eerste elftal. Door de blessure van Kasper Dolberg was de kans groot dat Sierhuis zijn plek in de selectie zou overnemen. “Het is klote voor Kasper, dat vooropgesteld. Maar het is fantastisch om te horen dat je in zo’n mooie wedstrijd waarschijnlijk in de selectie zit.”

Huntelaar kreeg een arsenaal aan kansen voorgeschoteld tegen Graz, maar wist geen enkele poging te benutten. Had Sierhuis ze wel gemaakt? “Zo denk ik absoluut niet. Ik denk puur in het belang van het team. Ik hoop gewoon dat Klaas Jan ze maakt. Omdat ik het hem gun en omdat het natuurlijk onwijs belangrijk is voor het team.”

Sierhuis speelt al elf seizoenen in de opleiding van Ajax en na het mislopen van zijn debuut tegen Groningen, mag hij zich nu eindelijk een ervaring rijker rekenen. “Dit is echt iets waar ik heel trots op ben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >