Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Seizoenkaart Ajax zeker niet de duurste van alle topclubs

De seizoenkaarten bij Ajax zijn uitverkocht. We snappen heel goed waarom. De selectie lijkt sterker dan ooit en de prijs van een jaarkaart valt ook best wel mee. We beweren heus niet dat een seizoenkaart spotgoedkoop is, maar de prijsstelling bij Ajax blijkt prima.

30 juli 2018 - 14:59
UsershyraDesktopajax_dataimages677060c97f4f42fa63b3255cf96a7888_normal
Seizoenkaarten in de JC Arena zijn dit seizoen uitverkocht. © De Brouwer

Je hebt bij Ajax al een seizoenkaart vanaf 228 euro en daarmee komt de club terecht op de vierde plaats. Normaal gesproken doen we het hier niet voor, maar als het gaat om wat we in de portemonnee voelen, gelden er andere regels.

Ter vergelijking: de goedkoopste seizoenkaart bij PSV kost 275 euro, daarna volgen Feyenoord (257 euro) en AZ (250 euro). Uiteraard zijn er niet alleen maar ‘goedkoopste’ seizoenkaarten, maar ook duurdere exemplaren.

Toch is het fijn dat de instapprijs bij Ajax netjes is. Om dit in enig perspectief te plaatsen: bij Excelsior ben je voor de goedkoopste seizoenkaart slechts drie euro minder kwijt. Fans van ADO Den Haag en Heracles Almelo zijn het goedkoopst uit met seizoenkaarten vanaf 150 en 149 euro.

Als je kijkt naar de prijs van een los wedstrijdkaartje, is Ajax ook al geen koploper. Een kaartje om een potje voetbal te kijken in de Johan Cruijff Arena kost dit seizoen 26 euro, al ben je voor diverse toppers duurder uit.

Bij Feyenoord betaal je geen 26 euro voor een los wedstrijdje, maar minimaal 27,50 en bij PSV (28,5) ben je sowieso nog een eurootje duurder uit. Ook hier geldt natuurlijk dat slechts naar de goedkoopste stoelen is gekeken.

Je kunt bij Ajax al voor 13 euro naar binnen. Dit is het geval als je een kaartje koopt voor een stoeltje waarop sprake kan zijn van ‘slecht zicht’. Dit is bijvoorbeeld het geval rondom en in het uitvak, dat ook wel eens voor Ajacieden in de verkoop gaat.

Het zicht in dit vak wordt belemmerd door de wanden waarmee het uitvak is omgeven, maar ook de trapleuning kan een deel van het veld wegnemen. Vandaar dat er op deze stoelen korting wordt gegeven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >