Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rechter maakt degradatie Ajax Cape Town ongedaan

Weet je nog dat Ajax Cape Town was gedegradeerd? Nou, vergeet dat maar weer. De zusterclub van Ajax heeft zijn degradatie met succes aangevochten en lijkt zich op te kunnen maken voor ‘gewoon’ weer een seizoen in de hoogste klasse van Zuid-Afrika.

02 juli 2018 - 12:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9b3a899b31ac6e71775bedaadd3dfea_normal
Ajax Cape Town vindt gehoor van achter de groene tafel. © Pro Shots

De sportieve toekomst van Ajax Cape Town is al maanden onderwerp van discussie, omdat het besloot Tendai Ndoro ‘gewoon’ op te stellen. Er waren al een tijdje twijfels over zijn inzetbaarheid omdat hij in een jaar tijd bij drie clubs onder contract stond.

De wedstrijden waarin Ndoro in actie kwam, werden door de voetbalbond omgezet in reglementaire nederlagen van 0-3. Dit had dusdanig grote gevolgen voor de eindstand van de competitie dat het erop neerkwam dat Ajax Cape Town geen nacompetitie ging spelen, maar direct degradeerde.

De club was het niet eens met de zienswijze en uitspraak van de bond en toog naar de rechter. Met succes. Althans in die zin dat de rechter oordeelde dat alleen de Fifa in een zaak als deze een goede uitspraak kan doen.

Je kunt je voorstellen dat het Zuid-Afrikaanse voetbal door deze gerechtelijke beslissing een behoorlijke chaos is geworden. Ajax Cape Town is nu weer als vijftiende geklasseerd waardoor de eindstand overhoop gaat, met als gevolg dat er ‘verkeerde’ play-offs zijn gespeeld.

Voor dit alles moet nu een oplossing worden gevonden. En wel voor begin augustus, want dan begint het nieuwe seizoen. De meest simpele oplossing lijkt het uitbreiden van de Zuid-Afrikaanse competitie – al dan niet tijdelijk – zodat alle betrokken ploegen het onderling kunnen uitvechten in een sportieve strijd.

De zaak kan natuurlijk ook nog altijd worden doorgestuurd naar de Fifa, maar daar gaat weer tijd overheen...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >