Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Puzzelen: Komt Sturm Graz nog te vroeg voor Ajax?

Puzzelen. Flink puzzelen. Dat is waar Erik ten Hag in aanloop naar het belangrijke treffen met Sturm Graz mee bezig is. Welke elf namen zet hij op het wedstrijdformulier woensdag? De coach lijkt er nog niet helemaal uit.

20 juli 2018 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesea0a26c39c7b39727b79dfce2d0fc07f_normal
Dolberg of Huntelaar...? Wie staat er woensdag? © Pro Shots

En dat laatste is ook niet zo gek. Donderdagmiddag speelde een groot deel van de beoogde basisopstelling tegen Wolverhampton Wanderers. Het werd 1-1.

Moeten we ons blindstaren op die uitslag? Nee. Toch is de vraag terecht of Sturm Graz niet te vroeg komt... Staf en spelers hebben nog flink wat werk te verrichten, zoveel is wel duidelijk. Tegen de Wolves oogde de ploeg op momenten wat lusteloos en niet iedereen leek even scherp. Maar is dat gek na een intensieve trainingsweek?

“Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig,” legt Ten Hag uit in gesprek met De Telegraaf. “Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz.”

Twijfelgevallen zijn er inderdaad genoeg. Zo zijn Daley Blind en Nico Tagliafico pas net ingestroomd en Dusan Tadic sluit zondag pas aan. Verder kon Erik ten Hag tegen de Wolves geen beroep doen op Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Max Wöber. Oh, en dan zijn er ook nog spelers als Donny van de Beek en Frenkie de Jong die net terugkomen van blessures. Kasper Dolberg lijkt ook nog op de weg terug en Zakaria Labyad is geschorst voor woensdag. Kortom: puzzelen dus.

Ten Hag is er niet verbaasd over. “Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben. Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >