Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Positie maakt Tadic weinig uit, als hij maar de bal heeft

Dusan Tadic is binnen en we kunnen best wel stellen dat de verwachtingen hoog zijn. De Serviër liet zich dinsdag gewillig in het Ajaxshirt hijsen en ging in op vragen over zijn positie op het veld.

04 juli 2018 - 10:00

Dat zijn vragen die belangrijk zijn, want waar zien we Tadic straks terug? Een concreet antwoord krijgen we nog niet, zo blijkt als de verslaggever van Ajax TV hem dezelfde vragen voorlegt.

“Ik denk niet dat het belangrijk is,” trapt Tadic af. “Ik speel graag op tien, links- of rechtsbuiten. De ene wedstrijd speel je op de ene plek en bij een ander duel kan dat weer anders zijn. Het is belangrijk dat je goed speelt voor je ploeg, dan maakt de positie niet uit.”

Maar heeft hij dan echt geen voorkeur voor een vaste plek? Glimlachend: “Niet echt. Ik wil graag spelen waar we de bal hebben. Ik wil vooral aan de bal komen.”

Voor het zover is moeten we even geduld hebben. Tadic gaat eerst genieten van een welverdiende vakantie. Het seizoen in de Premier League was lang, zeker omdat de Engelsen niet doen aan een winterstop. Tel daar het spelen van een WK bij op en dan snapt iedereen dat een vrije periode gewenst is.

Wel is Tadic terug voor het belangrijke tweeluik met Sturm Graz. “Ja, ik ga op vakantie tot 20 juli. Dan kom ik terug voor de eerste wedstrijd tegen Graz, want die is inderdaad erg belangrijk voor ons.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >