Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars beseft goed dat bedrag voor Blind fors is

Directeur spelersbeleid Marc Overmars verblijft met Ajax in Engeland, waar de club een trainingskamp belegt. De Telegraaf is wel vaker dichtbij het vuur en kon Overmars daarom wat vragen voorleggen over de terugkeer van Daley Blind.

18 juli 2018 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimagesf14180658075d3f1defabf2243b9a473_normal
Ajax wilde niet te lang wachten voor Blind. © Pro Shots

Er is al best veel gezegd en geschreven over de transfersom van Blind junior. Waar de een van mening is dat het geld wel eens mag rollen, vindt de ander weer dat het belachelijk is om zoveel geld over te maken voor een speler die zelf is opgeleid. Zo veel mensen, zo veel meningen.

Tegenover de wakkere krant geeft Overmars toe dat het kind van de club misschien wel voor een lager bedrag binnengehengeld had kunnen worden, maar het was een bewuste keuze niet te willen wachten. Het seizoen begint immers alweer snel en in die zin was enige haast ook wel geboden. Daarbij was Ajax niet de enige geïnteresseerde club, dus koos Ajax om het spaarvakken stuk te tikken.

“Als wij zes weken op Daley hadden gewacht, dan was de transfersom fiks lager geweest, maar dat wilden we niet. We wilden voor Sturm Graz de boel redelijk klaar hebben,” zo legt Overmars uit aan de verslaggever van De Telegraaf. “Het bedrag dat wij hebben betaald, is vrij fors. Maar we kunnen dit doen, omdat we dit geld de afgelopen jaren bij elkaar hebben gesprokkeld.”

Eerder trok Ajax al de buidel om Dusan Tadic binnen te halen, maar Overmars stelt dat de eigen jeugd het allerbelangrijkste blijft. “Het staat op één dat zelfopgeleide spelers kansen krijgen. En die krijgen ze ook. Het is prettig dat zij er nu ervaren jongens bij krijgen. Dat is ook iets waar onze jonge jongens om vragen,” weet Overmars.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >