Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe grasmat aangekomen in de Johan Cruijff Arena

De concertzomer in de Johan Cruijff Arena is voorbij, dus kunnen we weer aan voetbal denken! En zonder gras geen voetbal, dus arriveerde woensdagmorgen in alle vroegte de nieuwe grasmat. Een weekje voor de thuiskraker tegen Sturm Graz.

18 juli 2018 - 08:09
UsershyraDesktopajax_dataimages5a2cc11eb8dd012a6dd1839dd3b8a002_normal
Straks moet het er ongeveer zo uitzien! © Pro Shots

De Arena laat weten dat het vervoeren en leggen van de speciaal in Limburg gekweekte hybride grasmat een megaoperatie is. De graszoden worden vanaf de graskweker in grote rollen van zo’n 11 meter lang en ongeveer 1800 kg in gewicht naar Amsterdam vervoerd.

Bij het leggen en onderhouden van de nieuwe grasmat is een speciaal grasteam nauw betrokken. Zij zorgen dagelijks voor voeding, water, belichting, beluchting, maaiwerk en schadeherstel van het gras.

De grasmat in ons stadion is 105 meter lang, 68 meter breed en heeft een dikte van 4 cm. Geinig weetje voor grasfans: om al het gras te maaien moet de man op de grasmaaier zo’n 7 kilometer afleggen. Elke dag weer. Als de grasrollen straks zijn uitgerold en op hun plek liggen, dan worden de lijnen gezet. Daar is maar liefst 10 liter witte verf voor nodig!

Het veld, waar Ajax op woensdag 25 juli al speelt tegen Sturm Graz, is een zogeheten hybride grasmat. Oftewel: een mix van 90% echt gras en een beetje kunstgras. De reden hiervoor is simpel: door kunstsprieten toe te voegen aan het echte gras, is de mat extra sterk en vlak. Dat zorgt weer voor meer stabiliteit, grip, minder schade en sneller herstel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >