Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niet Tadic, maar Blind wordt duurste aankoop Ajax ooit

Ajax staat enkele weken later dan verwacht alsnog op het punt om zijn transferrecord te breken. Er wordt werkelijk alles uit de kast gehaald om Daley Blind op korte termijn aan de selectie toe te voegen. Je moet denken aan een bedrag dat neerkomt op tussen de 16 en 21 miljoen euro.

14 juli 2018 - 07:33
UsershyraDesktopajax_dataimages8eab1ec6accd22a4221680e4d17ac116_normal
Het lijkt slechts nog wachten op het persbericht van Ajax. © Pro Shots

Zoals bijna altijd ben je voor het laatste nieuws over Ajax aangewezen op De Telegraaf. Vragen over Blind werden na het verloren oefenpotje tegen Anderlecht (1-3) een beetje weggelachen, maar voor het sluiten van de zaterdagse deadline had de wakkere krant zijn update binnen.

En wie zaterdag de krant openslaat, al dan niet digitaal, is ervan op de hoogte dat Ajax koste wat kost de multifunctionele Blind binnen de gelederen wil hebben. Het kind van de club wordt voor een bedrag van minimaal 16 miljoen euro overgenomen van Manchester United.

Dit bedrag is nog niet voldoende om Miralem Sulejmani van de troon te stoten – de Serviër kwam voor 16,25 miljoen euro over van sc Heerenveen – maar de transfersom voor Blind loopt op basis van bonussen nog wat verder op. Alles bij elkaar kan de investering oplopen tot 21 miljoen euro,

Dit is ongeveer hetzelfde bedrag dat Man Utd vier jaar terug neertelde om Blind naar Old Trafford te halen. Van een vriendendienst lijkt niet echt sprake, al is het maar omdat Man Utd zelf plannen heeft op de transfermarkt waarvan het fijn is als die enigszins worden gedekt.

Door Blind voor een mooi prijsje te verkopen kan Man Utd verder en Ajax legt het bedrag graag neer, omdat het de speler graag toevoegt aan zijn selectie. Erik ten Hag heeft de opdracht om Ajax kampioen te maken en wordt voorzien van de wapens die hiervoor nodig zijn.

Ajax is ook bereid om te voldoen aan de persoonlijke eisen die Blind stelt. Dit lijkt al langer geen enkel probleem, aangezien een terugkeer anders nooit een serieus verhaal was geworden. Het leek al een kwestie van tijd voordat Blind kon worden aangekondigd en dat is nu helemaal het geval.

Eventjes wachten op het persbericht van Ajax en dan is Daley weer thuis. Dat thuiskomen kan in eerste instantie wel eens in Engeland plaatsvinden. De selectie vertrekt zaterdag op trainingskamp naar Birmingham, wat voor Daley niet ver rijden is vanaf zijn thuisadres in Manchester.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >