Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Minuut stilte bij Ajax - Sturm Graz na overlijden Schilcher (71)

De heenwedstrijd tussen Ajax en Sturm Graz wordt woensdag voorafgegaan door een minuut stilte. Heinz Schilcher overleed vorige week op 71-jarige leeftijd en was actief voor beide clubs.

23 juli 2018 - 16:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesc3b8d61837af1b9192f5e03cac4bba94_normal
Een minuut stilte is iedere keer weer indrukwekkend. © Pro Shots

Schilcher verliet Sturm Graz in de zomer van 1971 om deel uit te maken van het gouden Ajax, dat in de jaren zeventig het Europese voetbal domineerde. De verdedigende middenvelder kwam tot 35 wedstrijden in het rood-witte shirt.

Hij won met Ajax twee keer de Europacup 1, werd twee keer kampioen, pakte de Europese Supercup en won ook nog een KNVB-beker. Voor en na zijn verblijf in Amsterdam droeg Schilcher het shirt van Sturm Graz.

Schilcher trad na zijn loopbaan als actief voetballer bij Ajax in dienst als scout, maar niet nadat hij veertien jaar als technisch directeur aan Sturm Graz was verbonden. Hij kwam 20 juli na een ziekbed te overlijden.

Sturm Graz maakte via Twitter bekend dat kort voor de aftrap in de Johan Cruijff Arena een minuut stilte wordt gehouden. Beide clubs plus de aanwezige supporters eren op die manier de verdiensten van Schilcher.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >