Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Metamorfose naar Johan Cruijff Arena is een megaklus!

Niet alleen Ajax werkt zich in het zweet om klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Integendeel! Ook in de Johan Cruijff Arena werkt men hard om het stadion ‘Cruijff-proof’ te hebben wanneer Ajax zijn eerste competitiewedstrijd speelt.

06 juli 2018 - 13:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesdbd4127a5c36587d3da1e89eba5dd3cd_normal
Er zijn nog flink wat bordjes te vervangen! © Ajax Life

Door Floris Roos

De naamswijziging van Amsterdam Arena naar Johan Cruijff Arena had flink wat voeten in de aarde, maar het kwam gelukkig rond. Nu is het zaak om alle verwijzingen naar de oude naam te verwijderen en te vervangen door de nieuwe vormgeving. Een monsterklus, zo leert navraag van Ajax Life bij de Arena.

Wie nu langs het stadion wandelt, ziet de doeken met het nieuwe logo op noord en zuid hangen. Deze blijven sowieso gehandhaafd. Ook op de tv-schermen in de Arena wordt het nieuwe logo al sinds april getoond. Toch is er nog flink wat werk te verzetten voordat de Johan Cruijff Arena er ook echt uitziet als de Johan Cruijff Arena, want bij de toegangspoortjes word je als bezoeker nog altijd welkom geheten in de Amsterdam Arena.

Het is de bedoeling om de boel grotendeels op orde te hebben als Ajax zijn eerste thuiswedstrijd speelt op zaterdag 11 augustus tegen Heracles Almelo. “Dan zijn we in de basis klaar met de nieuwe aankleding. Daarna gaan we in fases verder,” aldus een stadionwoordvoerder.

Wie denkt dat het een peulenschil is om het stadion te voorzien van compleet nieuwe vormgeving, heeft het mis, zo blijkt wel als we doorvragen. “Het is echt een megaklus! Los van alle zakelijke materialen zoals briefpapier en bedrijfskleding, hebben we honderden bordjes, vakopgangen, sectoraanduidingen, ingangborden en tourniquets aan te passen.”

Een heel stadion voorzien van nieuwe branding is begrijpelijkerwijs een enorme klus. Op de achtergrond is de Arena al druk bezig om het overgrote deel klaar te krijgen voor start competitie. De komende weken wordt de nieuwe vormgeving stap voor stap beter zichtbaar, als wordt gewerkt aan het vervangen van uitingen bij de hoofdingang en andere entrees.

Het is nog even een verrassing hoe alles er precies gaat uitzien, maar een klein tipje van de sluier wil de woordvoerder wel oplichten. “We gaan extra aan de slag met de ingangen en de entree van het hoofdgebouw. Zo zal Johan Cruijff in het hoofdgebouw, bij de roltrappen omhoog heel zichtbaar zijn.”

Duidelijk is dat het project serieus wordt aangepakt en het maakt ons best nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat. “We zijn niet alleen bezig met het rebranden van het gebouw, maar onderzoeken samen met de Cruyff Foundation en Cruijff University hoe we met elkaar het Cruijff-dna verder kunnen doorvoeren.”

“Als stadion vinden we dat de Johan Cruijff en de Arena een perfecte match vormen,” klinkt het stellig. “Daarom gaan we het gebouw veel meer een Cruijff ‘look and feel’ geven. Cruijff staat voor lef, branie, vernieuwing en Amsterdam. Dat past uitstekend bij ons stadion en dat willen we meer gaan laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >