Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad weerlegt beeldvorming over Ten Hag

Zakaria Labyad koos deze zomer voor Ajax en dus een hereniging met Erik ten Hag. De twee werkten eerder al samen bij FC Utrecht en PSV en bouwden in die periodes een goede band op met elkaar. Labyad heeft dan ook louter positieve woorden over voor zijn trainer.

11 juli 2018 - 11:23
UsershyraDesktopajax_dataimages02489df43fd944d2162e257b6eb9dca4_normal
Ten Hag biedt altijd een luisterend oor. © Pro Shots

“In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler,” vertelt Labyad in een uitgebreid interview met Voetbal Intenational. “Deze trainer is zó perfectionistisch, hij eist elke dag het maximale. Van zichzelf, maar ook van de spelers.”

Er wordt vaak gedacht dat Ten Hag een norse man is, maar Labyad probeert die beeldvorming te weerleggen. “Ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen. Hij is een heel betrokken en fijn mens.”

“Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen,” vervolgt Labyad. “Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen. Ik ken geen enkele speler die niet positief over hem is.”

Als tiener was Labyad al basisspeler bij PSV. Hij weet dus wat het is om als jonkie tussen de ervaren mannen te staan. Nu hij zelf de nodige ervaring heeft, zijn de rollen omgedraaid en ontfermt hij zich over de Ajaxtalenten.

“Ik heb ook altijd wel een klik met jonge talenten. Ik weet hoe zoiets voelt, hoe mooi het is, maar ook wat de valkuilen kunnen zijn. Daar probeer ik hen bij te helpen. Niet door als wijsneus alles te verkondigen, maar gewoon op een ontspannen manier.”

Labyad heeft enkele prijzen achter zijn naam staan, maar de landstitel ontbreekt nog. “In mijn ogen hebben gewoon de beste spelersgroep. Met de spelersmix van Dusan Tadic, de grote talenten en ervaren spelers als Klaas-Jan Huntelaar, vind ik ook dat het kampioenschap het enige is dat moet tellen.”

En het halen van Europees voetbal, maar dat weet Labyad zelf natuurlijk ook!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >