Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar staat best wel te kijken van goede voorzetten

Klaas Jan Huntelaar had het tweeluik met Sturm Graz (2-0) al zo’n beetje persoonlijk kunnen beslissen. De spits kreeg volop kansen, maar wist de bal niet tegen de touwen te schieten of koppen. Zelfs niet als er werd afgefloten. Dit ondanks de prima voorzetten.

26 juli 2018 - 13:29
UsershyraDesktopajax_dataimages201d799b7de4f0278cd9ee27f3657db2_normal
Nee, weer mis. Hopelijk gaat Ajax dit niet bezuren... © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Klaas Jan, wat vond je van de wedstrijd?
Huntelaar: “Het was een zware wedstrijd! Goh man, wat een heftige pot. Na de zestigste minuut begon ik de hitte goed te merken. De eerste wedstrijd is altijd vrij zwaar. Het is zomer hè, een goede zomer bovendien. Uiteindelijk hebben we een goede overwinning behaald. Je wilt niet dat Sturm Graz scoort en ik denk dat we een overwicht hadden. Alles bij elkaar kregen zij weinig kansen en hebben wij een goede uitslag neergezet.”
 
Had het niet al hier in de Johan Cruijff Arena beslist moeten zijn?
“Ik denk dat we misschien nog wel een derde treffer hadden kunnen maken. Maar 2-0 tegen zo’n defensieve ploeg is een goede uitslag, wij moeten uit de klus kunnen klaren. Ik denk dat we er zijn als we daar een doelpunt maken, dat is altijd lekker. Want dan moeten zij vier keer scoren.”

Want vond je van de voorzetten? Je kreeg best veel ballen, wat eigenlijk frappant is als je bedenkt dat Ajax afstapte van 4-3-3.
“Dusan Tadic gaf zeker een paar goede ballen. Dat was lekker. Een keertje vanaf rechts, maar ook vanaf links. Die kopbal had ik naar beneden moeten knikken. Het was een heel dynamische wedstrijd. Eerst dook Hakim Ziyech vanaf rechts naar binnen, daar kwam de eerste goal ook uit voort. Het liep goed, al zag je in de tweede helft dat er wat vermoeidheid bij kwam kijken. Daardoor liep het soms wat minder.”

Vorig seizoen was je soms hele wedstrijden onzichtbaar, nu was je meer in het spel betrokken. Is dat fijn?
“Er spelen veel mensen vlak onder me, dan krijg ik een bal aangespeeld en kan ik die neerleggen voor een teamgenoot: Donny, Mazraoui of Hakim. Dat hadden we goed voor elkaar, maar de verdedigers van Sturm Graz zakten ook ver in. Daardoor was er weinig ruimte, alles moet precies passen.”

“Het speelveld wordt dan wel langer. Als je voorin eventjes niet aan de bal komt, is er ruimte voor anderen. Als Sturm Graz met vijf man achterop staat, hebben wij twee spelers over op het middenveld en dan moeten we die zien te vinden. Het is een puzzeltje dat je constant legt. En als er iemand uitstapt, komt er ruimte waar David, ik of iemand anders in kan duiken.”

Ben je opgelucht dat we een overwinning staan na te beschouwen als je de resultaten uit de voorbereiding nog eens bekijkt?
“Nou ja, zeker! De resultaten waren niet altijd goed, maar je moet het ook een beetje in perspectief zien. Alles met 3-0 winnen biedt ook geen garantie voor de eerste officiële wedstrijd. We hebben de voorbereiding gebruikt om dingen in te slijpen en onze manier van voetballen te testen.”

“Als je druk wilt zetten, kost dat aan het begin van het seizoen gewoon veel energie. Dan gebeurt het wel eens dat het na minuut 60 of 70 wat minder gaat en de tegenpartij zoiets uitspeelt. Maar bang ben ik geen moment geweest. Ik zie dat we ons goed ontwikkelen, we hebben veel talent en voetballend vermogen in ons team. Het is zaak om dat iedere keer te laten zien, dat is het hele eieren eten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >