Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar en Ajax vinden pen en papier voor nog een jaar

Klaas Jan Huntelaar doet nog een jaartje Ajax! Groot nieuws is dat natuurlijk allang niet meer, want de spits verklapte al eerder tegenover Ajax Life dat hij er graag een jaartje aan vast plakte en alles wees er ook op dat de contractverlenging een formaliteit zou zijn. En dat was het uiteindelijk ook.

06 juli 2018 - 16:18
UsershyraDesktopajax_dataimages0d048bf50b47d347321e3ff07d0cc8d8_normal
Huntelaar wil dolgraag nog kampioen worden met Ajax. © Ajax Images

We spraken Huntelaar eind april na AZ-thuis (3-0) en uit dat gesprek bleek al dat ‘het wel goed zou komen’, maar dat er niet voor de muziek uitgelopen moest worden. Een fanfare was op dat moment nog niet besteld, maar mogelijk gebeurt dat nu alsnog.

Een aantal dagen later spraken we Huntelaar wederom, na afloop van het competitieslot bij Excelsior (1-2). “Ik ga bijtekenen, als er tenminste een pen en papier klaarligt,” verklapte hij toen met een grote grijns op het hoofd. “Mijn rol zal hetzelfde zijn als afgelopen seizoen.”

Dat was een rol als ervaren man achter Kasper Dolberg. Toch kwam Huntelaar nog tot dertien doelpunten en speelde hij meer wedstrijden dan hij aanvankelijk misschien had gedacht. Dat had in eerste instantie te maken met een vormdipje bij Dolberg en in tweede instantie met een blessure bij de jonge Deen.

“Mijn drive is vooral dat ik het spelletje heel leuk vind,” vertelde Huntelaar ons in Kralingen al. “Bij Schalke 04 wist ik wel dat ik niet echt voor de titel speelde, maar natuurlijk ontbreekt die prijs met Ajax echt.”

Het duurde dus even voor pen en papier gevonden waren, maar vrijdag kwam dan eindelijk officieel naar buiten wat iedereen al wist: Huntelaar voetbalt tot en met 30 juni 2019 in de Johan Cruijff Arena. De ambitie is bij Huntelaar nog springlevend.

De 34-jarige Huntelaar won met Ajax in 2006 en 2007 zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal. Maar het is niet genoeg. Want inderdaad, het kampioenschap ontbreekt nog in zijn Amsterdamse prijzenkast. "Natuurlijk wil ik die titel heel graag op mijn lijstje bijschrijven."

Dat willen wij ook heel graag, Klaas Jan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >