Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

He’s coming home: Blind keert terug bij Ajax!

Goed nieuws! Ajax en Manchester United zijn het eens geworden over de terugkeer van Daley Blind (28) naar Ajax. De Amsterdammer keert na een afwezigheid van vier jaar terug in zijn geboortestad en tekent spoedig een contract voor vier seizoenen.

16 juli 2018 - 23:34
UsershyraDesktopajax_dataimages8acf0c85e2f3eb99eae76895fee8e15e_normal
Blind weet hoe je kampioen wordt met Ajax. © Ajax Images

Met het contracteren van Blind haalt Ajax, na het binnenhengelen van Dusan Tadic, weer een knappe truc uit. De ervaren Ajacied kent het klappen van de zweep, is op meerdere posities bruikbaar, kent het Ajaxspelletje als geen ander, heeft spelinzicht en geeft de jonge ploeg van Erik ten Hag direct een enorme kwaliteitsimpuls.

Bijna tien jaar geleden, op 7 december 2008, debuteerde Blind junior uit bij FC Volendam. De toen nog jonge Ajacied brak niet gelijk door en had eerst een verhuurperiode bij FC Groningen nodig. Na zeventien eredivisieduels in het groen-wit keerde hij sterker terug in de Arena.

De supporters maakten het de linkspoot na zijn terugkeer niet altijd even makkelijk, maar Blind bleef altijd zijn best doen en groeide uiteindelijk uit tot een zeer gewaardeerde speler die tussen 2010 en 2014 vier keer achter elkaar landskampioen werd met het Ajax onder Frank de Boer.

Nu keert de inmiddels 54-voudig Oranje-international, na vier jaar Premier League, terug bij de club waar het allemaal begon. Dat is mooi. Dat is zelfs heel mooi. Misschien kunnen we Daley vragen om gelijk de Europa Leaguebeker van 2017 mee te sneaken?

Het enige wat nu nog moet gebeuren, is het zetten van een krabbel. Dat gebeurt binnenkort, zo kondigt Ajax aan. De transfersom is wel al duideijk. Ajax betaalt in eerste instantie 16 miljoen euro en dit bedrag kan via diverse bonussen oplopen tot maximaal 20,5 miljoen euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >