Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gemiste kansen dienen juist als motivatie voor Huntelaar

Ja, hij weet het. Er gaan te veel ballen mis. Klaas Jan Huntelaar is niet te beroerd om toe te geven dat er beter van hem verwacht mag worden. De spits miste vorig seizoen meer kansen dan we van hem zijn gewend en ook tegen Sturm Graz stond hij droog.

28 juli 2018 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimages2088ae1ee0e9f24b049b7b17e004bed6_normal
KJH vindt zelf ook dat het beter moet. Daar begint het mee. © Pro Shots

Huntelaar had het tweeluik met de Oostenrijkers al zo’n beetje eigenhandig kunnen beslissen. Maar hij miste. Hij miste. En toen we al klaar stonden om in de slotfase te juichen, bleek ook zijn kopbal mis. “Ik had naar de grond moeten knikken,” zei hij.

‘The Hunter’, 34 jaar oud, ging in gesprek met het Algemeen Dagblad uitgebreider in op zijn status als goaltjesdief. “Ik miste vorig seizoen te veel kansen. Vorig seizoen dient nu als motivatie. Dingen mislukken, dan moet je doorgaan totdat het wel lukt,” aldus KJH.

Leeftijd speelt volgens Huntelaar geen rol. “Ik wil nog steeds het maximale eruit halen, kansen missen wijt ik niet aan het feit dat ik ouder wordt,” vervolgde hij.  Wat ook een rol speelt, is dat Huntelaar vorig seizoen wedstrijden speelde terwijl-ie niet topfit is.

Het lastige is dat Kasper Dolberg kampte met een vormdip en een pittige voetblessure opliep, waardoor de technische staf misschien wel vaker dan voorzien een beroep op Huntelaar moest doen.

“Ik had een paar wedstrijden achteraf gezien niet moeten spelen, omdat ik niet helemaal fit was. Ik stond er toen wel achter, maar je mist toch een paar procentjes. Voor het uitduel met FC Groningen had ik de hele week niet getraind en ik speelde slecht, maar maakte wel de winnende treffer.”

De voorzetten die Huntelaar in staat moeten stellen om te scoren, zijn dit seizoen hopelijk beter. Er werd tijdens de openingswedstrijd een goede aanzet gegeven. “Dusan Tadic gaf in korte tijd diverse goede voorzetten, dat was lekker,” deelde de nummer 9 met Ajax Life.

De bezetting rondom de spits leek sowieso beter op orde. “Er spelen veel mensen vlak onder me, dan krijg ik een bal aangespeeld en kan ik die neerleggen voor een teammaat: Donny, Mazraoui of Ziyech. Dat hadden we goed voor elkaar, al zakten de verdedigers van Sturm Graz wel ver in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >