Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Galásek over pingel tegen Grazer: 'Mijn belangrijkste treffer'

Tomás Galásek schoot Ajax in de zomer van 2003 tegen Grazer AK vanaf de stip naar de groepsfase van de Champions League. De middenvelder toverde de Arena daarmee om tot een vulkaan van vreugde en kan zich het moment – vijftien jaar na dato – dan ook nog goed herinneren.

25 juli 2018 - 09:51
UsershyraDesktopajax_dataimages9ba2f6fa9f68ff8591c51006e6252210_normal
Hopelijk is er vanavond geen penalty van Galásek nodig. © Ajax Images

Door Sander Zeldenrijk

“We speelden twee moeizame wedstrijden. Grazer AK was een stugge, defensieve ploeg met sterke spelers die het op de duels wilden laten aankomen. Ze hadden ook veel lengte en waren gevaarlijk bij standaardsituaties,” zegt de Tsjech in de nieuwste uitgave van de krant Ajax Life.

Na een laat gelijkspel in Graz (1-1) kwam het in Amsterdam, na opnieuw een gelijkspel van 1-1, aan op verlengen. Destijds gold de silver goal. De beslissing kon daardoor in de eerste helft van de verlenging vallen.

Ajax kreeg in de 103e minuut een strafschop na hands van verdediger Toni Emann. Wesley Sonck, Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic lieten de klus over aan Galásek. Hij bleef ondanks getreiter van de Oostenrijkers uiterst koel en stuurde doelman Andreas Schranz naar de verkeerde hoek.

“Mijn moeilijkste en belangrijkste doelpunt voor Ajax. Ik kon dat daarna aan de onderhandelingstafel goed gebruiken om mijn contract te verlengen,” grapt Galásek.

Ben je benieuwd geworden naar meer artikelen in onze krant? Ren dan naar je brievenbus. Of sluit je aan bij SV Ajax! Dan ontvang je de krant voortaan iedere twee weken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >