Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Sturm Graz

Ajax neemt het in een uitverkochte Johan Cruijff Arena op tegen Sturm Graz. Bij winst zetten de Ajacieden een grote stap in de richting van een ticket voor een Europese groepsfase. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Ajax - Sturm Graz.

25 juli 2018 - 11:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesc1806603e0aa63a174dc91995580c883_normal
De thuiswedstrijd tegen Rapid in 2015 liep uit op een teleurstelling. © Pro Shots

Ajax niet succesvol tegen Oostenrijkse clubs
Ajax kan tegen Sturm Graz een einde maken aan een slechte reeks tegen clubs uit Oostenrijk. Het verslaan van Sturm Graz is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Graz mag dan wel geen grote Europese naam zijn, maar dat waren eerdere Oostenrijkse tegenstanders zoals Red Bull Salzburg en Rapid Wien ook niet. Die wedstrijden liepen tot twee keer aan toe uit op een behoorlijke teleurstelling.

De laatste keer dat Ajax een Oostenrijkse club versloeg was in 2006. Austria Wien werd in eigen huis met 3-0 verslagen. Klaas Jan Huntelaar had destijds met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning. Met het ontbreken van Kasper Dolberg is het zeer waarschijnlijk dat Huntelaar ook vanavond in de basiself start. Flikt hij het kunstje weer?

Puzzelen voor Erik ten Hag
Welke elf spelers verschijnen er vanavond aan de aftrap? Het wordt puzzelen voor Ten Hag. Zakaria Labyad zit een schorsing uit en Kasper Dolberg kampt met een blessure aan de buikwand. Aankopen Dusan Tadic en Daley Blind zitten wel bij de wedstrijdselectie, maar zijn alles behalve zeker van een basisplaats. Beiden zijn pas net bij de groep aangesloten en hebben dus maar weinig speelminuten in de benen.

De dunne spoeling op de flanken biedt kansen voor jongeling Noa Lang. Lang speelde nog geen officiële wedstrijd voor Ajax, maar vulde tijdens diverse oefenpotjes meerdere malen de positie van linksbuiten in.

Op het middenveld en in de verdediging zijn daarentegen wel weer veel opties mogelijk. Gaat Ten Hag voor de ervaring van Lasse Schöne of geeft hij de voorkeur aan Carel Eiting? Speelt Frenkie de Jong op het middenveld of centraal achterin? Staat Rasmus Kristensen of Noussair Mazraoui rechtsback? Het zijn vragen waar we het antwoord helaas niet op hebben. Afwachten dus.

Een warme wit-rood-witte Arena
Bekijk je de wedstrijd vanavond vanaf de tribune in de Johan Cruijff Arena? Houd dan rekening met het warmteprotocol. Het kan vanavond zomaar eens een graad of dertig worden en daarom zijn er verschillende maatregelen genomen om alles wat aangenamer te maken.

Zo is het toegestaan om een flesje water of sap mee naar binnen te nemen. Let op: de dop moet je wel buiten laten. Als je aan één flesje niet genoeg hebt, kun je deze in de toiletten bijvullen. Daarnaast blijven de buitendeuren van de Arena open. Zo wordt er gezorgd voor extra ventilatie. Pas ook een beetje op met het gebruik van alcohol. Een koud biertje klinkt lekker, maar kan in combinatie met de hitte niet helemaal lekker vallen.

Als laatste is er door verschillende supportersgroeperingen de oproep gedaan om in de welbekende clubkleuren naar het stadion te komen. Ajax heeft alle steun nodig vanavond en met een wit-rood-witte gekleurde Arena komen we al een heel eind.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >