Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Deze man verdient een standbeeld' start actie voor... Cruijff!

Het standbeeld van Bob Haarms bij de Johan Cruijff Arena krijgt binnen twee seizoenen gezelschap van Johan Cruijff. Althans, dat is de bedoeling. De werkgroep 'deze man verdient een standbeeld' steekt de koppen weer bij elkaar om dit alles mogelijk te maken.

24 juli 2018 - 07:00

Er zijn sinds het overlijden van Cruijff in maart 2016 vele initiatieven gestart om de legendarische nummer veertien te eren. De uiteindelijke naamsverandering van het stadion is inmiddels een feit. Vanuit en met steun van de supporters wordt met het standbeeld een blijvend en toegankelijk eerbetoon gerealiseerd in de buurt van de Johan Cruijff Arena.

De actie wordt niet door iemand georganiseerd, maar voor iemand. Dat moet de kracht worden van de nieuwe campagne, met als uiteindelijk resultaat een standbeeld van Cruijff. Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011 toen het beeld van Bob werd gerealiseerd.

De komende tijd wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor de actie. De aftrap vindt plaats woensdag rondom Ajax - Sturm Graz. Supporters die een bijdrage willen leveren, kunnen terecht op de website dezemanverdienteenstandbeeld.nl en ook wordt bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van Ajax een collecte gehouden. Er is alles bij elkaar zo'n 75.000 euro nodig.

Het doel is zoals gezegd om het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen. “Het staat voor ons buiten kijf dat Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal,” vertelt Herjan Pullen namens de werkgroep. “Cruijff heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld.”

Je kunt op diverse manieren op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Kies hieronder de manier die jij het prettigst vindt, al mag je best meerdere keren op volgen klikken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >