Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cruyff Foundation verrast jarige Swart met Cruyff Court

Een geweldig mooie geste. Zo mogen we de verrassing gerust noemen die de Cruyff Foundation in petto had voor Sjaak Swart op zijn tachtigste verjaardag. Eén van de Cruyff Courts aan het Sumatraplantsoen in Amsterdam-Oost wordt hernoemd naar Mister Ajax.

03 juli 2018 - 14:53
UsershyraDesktopajax_dataimages2be2846fe4f1f663be673a27d4f6d36c_normal
Net als Cruijff zet ook Swart zich graag in voor jeugd. © Ajax Images

Dat vinden we mooi. Dat vinden we zelfs heel mooi. Zo krijgt Swart zijn eigen Cruyff Court, waar de jeugd zich straks weer prima op kan vermaken. Een deel van het team achter de Cruyff Foundation verraste de jarige Swart met het nieuws.

“Sjaak is altijd een goede vriend geweest van Johan Cruijff. Beiden speelden in de jaren zeventig voor Ajax in wat zij zelf noemen hun gouden tijden,” zo lezen we op de website van de Cruyff Foundation. “Sjaak is ambassadeur van het eerste uur en zet zich met hart en ziel in om onze missie, het vooruitbrengen van jeugd door beweging, uit te dragen.”

Die inzet blijkt uit tal van zaken. Zo geeft Swart elk jaar het startsein voor de Cruyff Foundation 14K Run en coacht hij nog vol overgave tijdens de Cruyff Foundation Cup. “Maar ook daarbuiten helpt hij ons om meer aandacht te krijgen voor het in beweging brengen van jeugd. Een man met een gouden hart. Dankjewel Sjaak,” is de foundation vol lof over Swart.

Wij sluiten overigens niet uit dat Sjaak, als de jeugd weg is van het veldje, zelf nog even een balletje gaat trappen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >