Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Contract Bergkamp nu officieel ontbonden bij Ajax

Lang stond Dennis Bergkamp nog op de website van Ajax genoemd als werknemer van de club, terwijl de wegen al lang en breed waren gescheiden. Met slaande deuren gingen Ajax en de voormalig ‘cultuurbewaker’ uit elkaar.

20 juli 2018 - 11:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3700c8305d990f541c7e4d984aad05e_normal
Zien we Bergkamp nog terug in de voetbalwereld? © Pro Shots

“Per 1 juli is zijn contract ontbonden,” zegt zijn advocaat Harro Knijff in gesprek met Het Parool. “We hebben een regeling getroffen.”

Het gaat wat ver om dat goed nieuws te noemen, want het is nooit goed nieuws als iemand als Bergkamp de club op deze manier verlaat. Vorig jaar december werd de oud-Ajacied op non-actief gesteld toen hij zich niet kon vinden in het besluit van de Ajaxdirectie om Marcel Keizer en Hennie Spijkerman de laan uit te sturen.

Bergkamp liet het er niet bij zitten en ging in beroep tegen de voorgenomen contractbeëindiging om de doodeenvoudige reden dat hij de motivaties van Overmars en Van der Sar niet kon volgen.

Er is nu hoe dan ook een financiële regeling getroffen, waardoor er een einde komt aan een slepende zaak. Knijff wil in Het Parool geen bedragen noemen. Feit is wel dat Bergkamp kreeg doorbetaald toen hij op non-actief stond: zo’n slordige 25.000 euro per maand.

Het is de vraag of we Bergkamp nog terugzien in het voetbalwereldje en in welke rol dat dan is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >