Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind is gelukkig: 'Ajax is thuis, Amsterdam is thuis'

Daley Blind keert na een afwezigheid van vier jaar terug bij de club waar het ooit allemaal begon. De 28-jarige Amsterdammer verkeert momenteel in de bloei van zijn leven, dus een hereniging met Ajax is voor veel mensen toch vrij verrassend.

18 juli 2018 - 12:18

“Ik ben blij om terug te zijn. Ajax is thuis. Amsterdam is thuis. Dus dat voelt goed,” vertelt een gelukkige Blind voor een draaiende camera van AjaxTV. “Je legt alle opties naast elkaar, maar deze optie voelde het beste aan. Ik heb de keuze voor Ajax met mijn hart en gevoel gemaakt.”

We weten dat Blind op meerdere posities inzetbaar is, maar echt een uitgesproken voorkeur heeft de linkspoot niet. “Ik ben niet de moeilijkste. Ik zal staan waar de trainer me nodig heeft. Mijn focus ligt centraal achterin of op zes, maar op linksback zou ik ook kunnen spelen.”

Ook Erik ten Hag reageert voor de camera op de terugkeer van Blind. “Het is geweldig dat Daley terug is. Voor de club, voor het Nederlands voetbal en natuurlijk voor Daley zelf.” De trainer heeft met Blind opnieuw een multifunctionele speler binnen. “De toekomst wijst uit waar we hem nodig hebben, maar zijn rol ligt voornamelijk op de as van het veld.”

Blind heeft pas een aantal trainingen in de benen, terwijl Ajax al volop in de voorbereiding zit. Vraag is dus of Blind mee kan spelen in het belangrijke thuisduel met Strum Graz. Blind: “Ik voel me fit, ben gretig en ik wil supergraag. Samen met de trainer moet ik kijken of het haalbaar is.”

Met het aantrekken van onder andere Zakaria Labyad, Dusan Tadic en nu Blind, krijgt de selectie steeds meer vorm. Ten Hag durft nog niet volmondig te zeggen of Ajax nu is uitgewinkeld. “De selectie is momenteel vrij compleet, maar de zomer duurt nog lang, dus we blijven alert."

Ajax verblijft momenteel nog op trainingskamp in Engeland, maar over twee dagen keert de selectie weer terug naar Amsterdam en dan is Daley écht weer thuis. Zaterdag sluit ook Tadic aan bij de groep.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >