Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Van Leer pijnvrij, maar nog op zoek naar ritme

Ajax streek zaterdag neer in Putten voor een oefenduel met het Deense FC Nordsjælland, dat het terecht met 3-1 verloor. De keepers Benjamin van Leer en Kostas Lamprou mochten ieder een helftje keepen. Eerstgenoemde hield daar achteraf een gemengd gevoel aan over.

08 juli 2018 - 11:13
UsershyraDesktopajax_dataimages5f1683df0b2b9148db0607664064ad45_normal
Van Leer is doorgaans wel van de stijlvolle reddingen. © Pro Shots

Door Floris Roos

Van Leer is op de weg terug van een vervelende blessure, want zo kun je een gescheurde achterste kruisband gerust noemen. Tegen Nordsjælland keepte Lamprou een goede eerste helft, waarin hij het B-elftal van Ajax een aantal keer goed op de been hield. De rust werd met 0-0 gehaald, waarna het de beurt was aan Van Leer om het doel 45 minuten te verdedigen.

Van Leer kreeg in de minuten die hem gegund waren drie treffers te verwerken, waarbij de eerste echt op zijn conto geschreven kon worden. De doelman liet een lage voorzet zomaar los en dat loopt vaak niet goed af, zeker niet met een speler van Nordsjælland in de buurt om te profiteren van het foutje.

Van Leer strijdt met Lamprou om de positie van tweede doelman en had er achteraf logischerwijs flink de smoor over in.

Wat gebeurde er bij die eerste goal?
“Dat was gewoon een fout. Daar kan ik heel kort over zijn. De bal kletst zo uit mijn handen. Dat mag gewoon niet gebeuren. Dat mag mij niet overkomen, punt.”

Hecht je veel waarde aan de uitslag?
“Nou, het was wel heel slecht.”

Jullie speelden ook wel met een veredeld Jong Ajax tegen een Deense ploeg die al een stuk verder is in de voorbereiding.
“Dat kan wel zijn, maar voor ons is het gewoon een hele slechte uitslag. Daar baal ik gewoon van, tuurlijk.”

Je kampte een poos met een rotblessure. Hoe gaat het nu met je?
“Ik mis nog wel ritme. Maar ik ben blij dat ik pijnvrij ben. Ik voel me ook vrij en nu is het zaak om rap het ritme weer te vinden.”

Ben jij nu eigenlijk de vaste tweede keeper achter Onana of is dat niet zeker?
“Oh, dat weet ik niet. We moeten vechten voor ons plekkie. Dat is gezonde concurrentie en dan zullen we over een tijdje wel horen hoe of wat.”

Hoe belangrijk zijn dit soort oefenduels in de provincie voor jou?
“Voor mij persoonlijk heel belangrijk en dan heb ik het nog niet eens over de concurrentie met de rest. Het is voor mij vooral zaak om minuten te maken. Dat is voor nu van groot belang voor mij. Deze oefenduels zijn daarin belangrijk, want je speelt weer wedstrijden op niveau. Dat is ondanks de uitslag vandaag voor mij als keeper belangrijk. Ik heb weer een wedstrijd in de benen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >