Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax gaat in intens oefenpotje onderuit tegen Konyaspor

Ajax is er niet in geslaagd van Konyaspor te winnen. De Amsterdammers verloren op eigen veld met 1-0 van de Turken.

26 juli 2018 - 20:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesdd43de2d5c2d6c56fa43ef078a8c39fa_normal
Labyad maakte de volle negentig minuten tegen de Turkse opponent. © Ajax Images.

Door Sander Zeldenrijk

Hittegolf of niet, er werd gewoon gevoetbald achter de gesloten hekken van De Toekomst. Ajax, gecoacht door Alfred Schreuder, begon met een sterke afvaardiging. Van de spelers die de avond eerder tegen Sturm Graz nog invielen, begonnen Daley Blind (aanvoerder) en Kaj Sierhuis in de basis.

Daarnaast maakten Zakaria Labyad (geschorst in de heenwedstrijd), Siem de Jong en de backs Rasmus Kristensen en Max Wöber het uur ruimschoots vol, terwijl de jonkies Ekkelenkamp en Gravenberch het middenveld vormden met 'routinier' Labyad..

Ajax was vanaf de aftrap de meest gevaarlijke ploeg, met in het eerste kwartier al kansen voor spits Sierhuis en Ryan Gravenberch. Achterin werd het centrale duo Blind/Schuurs regelmatig getest op snelle uitbraken.

Na de drinkpauze halverwege de eerste helft kwam Ajax minder uit de verf richting het rustsignaal. Konyaspor scoorde vlak voor rust zelfs uit een snelle omschakeling via Ömer Ali Sahiner, die de bal vanuit vrijstaande positie bij de tweede paal langs doelman Benjamin Van Leer schoot.

De Turken, verblijvend op sportcomplex Papendal, eindigden vorig seizoen als vijftiende in de Süper Lig. Aangezien de Turkse en Nederlandse competitie hetzelfde weekend beginnen (10-12 augustus) was er sprake van een pittig oefenpotje, waarbij de Turken tegen meerdere gele kaarten opliepen.

Ajax had het ook na de rust lastig met de bezoekers. Van Leer dook twee keer kansloos naar de hoek, maar zag de bal even vaak op de paal belanden, terwijl hij tussentijds met een puike reflex erger voorkwam.

De tweede drinkpauze na rust benutte Schreuder om zijn basisformatie op vier plaatsen te wijzigen. De Jong, Labyad, Blind en Sierhuis maakten na 67 minuten plaats voor respectievelijk Dani de Wit, Dennis Johnsen, Mitchell Bakker en Danilo Pereira Da Silva. Veel gevaar wist Ajax na die omzettingen echter niet te stichten, op een schot van Jurgen Ekkelenkamp na.

Ajax - Konyaspor 0-1
Scoreverloop: 38. 0-1. Sahiner.

Opstelling Ajax: Van Leer; Kristensen, Schuurs, Blind (67. Bakker), Wöber (Orejuela); Ekkelenkamp (Jensen), Gravenberch, Labyad (67.Johnsen); Siem de Jong (67. Dani de Wit), Sierhuis (67. Danilo), Lang.

Niet ingezet: Van Bladeren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >