Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax traint slechts een keer op nieuwe grasmat in JC Arena

Het is deze dagen warm in Amsterdam en dat gaat ongetwijfeld van invloed zijn op het duel tussen Ajax en Sturm Graz. De prioriteit van Erik ten Hag ligt echter bij de conditie van de grasmat. De trainer heeft nog geen idee hoe het veld erbij ligt.

24 juli 2018 - 16:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesb138849b06662ea1802ef3806dd4eda0_normal
Dit was amper een week voor de aftrap van Ajax - Sturm Graz. © Ajax Life

Zoals iedere zomer zijn er concerten geweest in de Johan Cruijff Arena, waarna er snel een nieuw veld in het stadion wordt gelegd omdat het nieuwe voetbalseizoen alweer voor de deur staat. Vorig seizoen was het een race tegen de klok, dit keer was er meer speling.

Ten Hag en zijn spelers weten alleen nog niet hoe de nieuwe mat aanvoelt. “Er ligt pas sinds kort weer gras in het stadion en we hebben er helaas nog niet op kunnen trainen. Dat had ik liever wel gedaan,” meldt de trainer tijdens het persgesprek in aanloop naar Ajax - Sturm Graz.

“Het is niet anders en we moeten ermee dealen. Er lag tijdens de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen, tegen AZ, een geweldige grasmat en het is nu wat minder, maar ook weer niet slecht,” vervolgt Ten Hag.

Op de staat van de grasmat zou Ajax vat moeten kunnen hebben, de hoge temperaturen zijn een gegeven waar trainer en spelers voor komen te staan. En dit geldt voor de gasten uit Oostenrijk natuurlijk net zo goed. 

“Ik maak me geen zorgen over de warmte, maar het is een factor die je meeneemt. Dat is duidelijk. De warmte heeft natuurlijk ook invloed op het spel,” stelt Ten Hag. We merken woensdag vanzelf welke invloed als er om 20.30 uur wordt afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >