Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 1: Dynamiek met Daley en alles over Sturm Graz

In onze eerste krant van dit seizoen spreken we onder andere met Erik ten Hag, Klaas Jan Huntelaar en aankoop Zakaria Labyad. Daarnaast blikken we vooruit op de Europese kraker tegen Sturm Graz.

24 juli 2018 - 08:00

Eerst even een huishoudelijke mededeling: Ajax Life 1 (en straks ook 2) verschijnen bij uitzondering op de dinsdag. Dit heeft te maken met de Europese wedstrijden die Ajax in augustus speelt. Zoals je van ons gewend bent, blijft de vrijdag in principe onze vaste verschijndag als opwarmertje voor je Ajaxweekend.

Wat tref je aan in deze eerste editie? Onze man in Engeland schreef een uitgebreid portret over Daley Blind. Hij bekeek hem de afgelopen seizoenen geregeld en besprak Blinds terugkeer met René Meulensteen. De voormalige rechterhand van Sir Alex Ferguson heeft een uitgesproken mening over de international.

Iets dichter bij huis schoven we aan bij kampioenenmaker Michael Reiziger. Wat verwacht hij van dit nieuwe seizoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie? Zo’n landstitel maakt hongerig, maar bij Jong Ajax gaat het uiteindelijk om andere zaken.

Tevens hebben we in onze rubriek Onder de Loep aandacht voor Lijn 9, de tram die duizenden Ajacieden jarenlang naar De Meer vervoerde, maar sinds dit weekeinde is verdwenen uit de dienstregeling van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf. Een verhaal met een lach en een traan, nostalgisch opgetekend door tramreiziger Menno Pot.

Zoals gezegd veel aandacht voor Sturm Graz. We spraken trainer Heiko Vogel, oud-Ajacied Felix Gasselich en onze Tsjechische vriend Tomás Galásek, die goede herinneringen bewaart aan het laatste Europese treffen met een club uit Graz.

Nieuw in dit seizoen is de rubriek Vergeten Seizoen. Veertig jaar geleden pakte Ajax in het seizoen 1978-1979 de dubbel. Een seizoen met vele verborgen verhalen. David Endt trapt af met een fraaie bijdrage over hoofdtrainer Cor Brom, de man die van het Ajaxbestuur in zijn eerste seizoen maar één opdracht meekreeg: de landstitel pakken.

Tot slot hebben we dit seizoen meer aandacht voor de e-sporters van Ajax. Zij vertellen beurtelings over hun avonturen achter en zonder controller. Kampioen Dani Hagebeuk trapt af en vertelt over zijn voorbereiding op het naderende WK in Londen.

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van extra voordelen? Sluit je dan aan bij de grootste supportersvereniging van Nederland. Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >