Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax is voor Lamprou 'fantastisch' ondanks weinig speeltijd

Aan de ene kant is het geen verrassing meer, aan de andere kant misschien ook wel. Kostas Lamprou verlengde zijn contract bij Ajax. Speeltijd lijkt er niet direct voor hem weggelegd, maar hij vindt het evengoed ‘fantastisch’ bij de club.

03 juli 2018 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesaffc397b11b3ed8fafdfa06330f36286_normal
Wordt Lamprou tweede of zelfs derde doelman? © Ajax Images

Lamprou fungeerde een groot deel van het vorige seizoen als tweede keeper, maar dit had veel te maken met een zware knieblessure die Benjamin van Leer opliep. Andre Onana is en blijft de onbetwiste eerste keeper.

Dat is komend seizoen niet anders, als Onana tenminste blijft. Wat wel verandert: Jong Ajax mag geen spelers ouder dan 23 jaar opstellen, ook geen keepers. Lamprou viert in september al zijn 27ste verjaardag en mag dus niet uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

“Dat was wel even rotnieuws, toen ik het zag. Bij Jong Ajax kun je ritme opdoen en je wedstrijdjes spelen. Komend seizoen helaas niet, het is niet anders. Ik kies er zelf voor om te blijven. We zullen zien,” meldt Lamprou in gesprek met Ajax TV.

“We zullen zien. Ik ben geduldig en geduld is een schone zaak. Ik doe er dagelijks alles aan om topfit te zijn en mijn collega’s te helpen om maximaal te presteren voor de club,” vervolgt de Griek, die het opvallend genoeg wel over Onana heeft, maar niet over Van Leer.

“Ik ben superblij en dankbaar dat ik vorig seizoen twee officiële wedstrijden mocht keepen en hoop een nieuwe kans te krijgen, maar weet ook heel goed dat Onana eerste keeper is en heel goed presteerde. Hij is nog jong en heeft de potentie om beter te worden. We gaan samen trainen en dan wacht ik af of er voor mij een kans komt.”

Of die kans nu wel of niet komt, Lamprou gaat dus met een goed gevoel het nieuwe seizoen in. “Ajax is een topclub en vorig seizoen was ik echt supertrots dat ik een contract mocht tekenen. De club is blij met mij, ik ben blij met de club.”

De grote vraag is nu of Lamprou straks tweede of derde keeper blijkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >