Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Klosterpforte dag 5: hiërarchie bij de jonkies

“De jonkies ruimen de spullen op!” Het is een zinnetje dat we deze week al vaker uit de mond van assistent-trainer Aron Winter hebben gehoord.

29 juni 2018 - 18:20
UsershyraDesktopajax_dataimages1251aa90ee9d779cb49defd44d027e0d_normal-2

Op deze laatste training spreekt de Europees kampioen van 1988 ze overduidelijk uit naar Noa Lang. De negentienjarige aanvaller hoort het aan, maar ruimt niets op. Hij draagt zijn eigen schoenen. Twee paar. Dat is genoeg. 

De hiërarchie is onduidelijk. Lang drukt in ieder geval zijn neus, waar andere jonkies als Teun Bijleveld (20), Sven Botman (18) en Ryan Gravenberch (16) wel gehoor geven aan de oproep van Winter. Eerder, op de woensdagtraining, moest Winter de jonkies ook al aansporen om in actie te komen. “Ik zou het maar doen als ik jou was.” Tegen wie hij het had was onduidelijk.

Winter is er deze week in ieder geval maar druk mee. Op de vroege vrijdag moeten er na een potje tien tegen tien pionnen worden opgeruimd. Ditmaal geven Victor Jensen (18) en Jurgen Ekkelenkamp (18) gehoor aan het verzoek, alsmede... Matthijs de Ligt. 

De achttienjarige verdediger voelt zich niet te groot om de spullen op te ruimen. Hij voldoet qua leeftijd ook absoluut aan de definitie van een 'jonkie', maar zijn komeetachtige ontwikkeling maakt dat het toch wat vreemd aanvoelt.

Iedere speler is uniek en heeft zijn specifieke kwaliteiten. Toch dringt de vraag zich op: wat als de technisch vaardige Lang ook maar een klein beetje de mentaliteit van De Ligt in zich zou hebben?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >