Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Klosterpforte dag 3: ‘Weet je zeker dat hij geen echte spits is?’

Met het vertrek van Justin Kluivert naar AS Roma krijgen diverse spelers deze week een kans om zich op de linkervleugel te laten zien. Voor Dennis Johnsen geldt dat overigens niet. De Noor - nog spelend in de oefenwedstrijd tegen VVSB - is na een gesprek met Erik ten Hag niet meegereisd.

27 juni 2018 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimages7e4163f03589f9179866200a3325b177_normal-2

De afwezigheidsreden houdt Ten Hag desgevraagd voor zichzelf. “Hij weet waarom hij niet mee is, maar dat is iets tussen Dennis en mij,” klonk de hoofdtrainer mysterieus. Voor Ché Nunnely was de afwezigheid van Johnsen dan weer goed nieuws. De rappe rechtsbuiten mocht mee naar Klosterpforte.

De andere buitenspelers zijn Noa Lang, Hassane Bandé en Nicolas Kühn. Dit trio speelde op de woensdagochtendtraining allen op de linksbuitenpositie tijdens twee korte intensieve elf-tegen-elf-wedstrijdjes. Dat verging de een beter dan de ander. Zo had Kühn zichtbaar moeite met meeverdedigen en kreeg dat ook te horen van zijn ploeggenoten en de stafleden langs de lijn.

Bandé op zijn beurt moest na de eerste sessie van zeven minuten met Luis Orejuela en Sven Botman apart trainen, zodat een ander op zijn positie kon spelen. Een normaal gebruik bij dergelijke trainingen met een grote selectie, maar de ijverige Burkinees vertaalde het voor zichzelf negatief en schopte uit onvrede een bal tegen het hek.

Kühn had zichtbaar moeite met meeverdedigen en kreeg dat ook te horen van zijn ploeggenoten en de stafleden langs de lijn.

Lang maakte eveneens een wisselvallige indruk. De aanvaller kan overduidelijk voetballen, maar speelt bij vlagen te nonchalant en risicovol op momenten dat balbezit gewenst wordt.

Aankoop Zakaria Labyad is momenteel de meest voorname kandidaat voor de linksbuitenpositie. Hij stond in beide wedstrijdjes echter op het middenveld geposteerd, net als in de eerste 45 minuten tegen Preußen Münster.

Met de scouting (in de persoon van Henk Veldmate en Michel Doesburg) en directie (Marc Overmars) langs de zijlijn is het afwachten wat voor transferverrassingen er nog op komst zijn. Feit is dat de heren nadrukkelijk de training volgden.

Ook zij zagen tijdens de laatste (afrond)oefening dat Bandé vanuit de centrale aanvalspositie enkele voorzetten vanaf de flank magistraal achter Andre Onana knalde. Het verleidde Richard Witschge tot een jolige opmerking met knipoog. "Weet je zeker dat hij geen échte spits is?"

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >