Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cassierra volgt de Zeefuik-route naar FC Groningen

FC Groningen en Ajax zijn het eens geworden over de huur van Mateo Cassierra voor de duur van een jaar. De 21-jarige spits uit Colombia komt ook komend seizoen niet aan bod bij Ajax, maar kan met een tijdelijk vertrek wel flink wat vlieguren maken in de eredivisie.

01 juni 2018 - 12:47
UsershyraDesktopajax_dataimages80b722ef93199cd4c0a83be9b0a942b3_normal
Maakt Cassierra volgend jaar goals en selfies in Groningen? © Pro Shots

Net als bij aanvang van het afgelopen eredivisiejaar is de verwachting dat Kasper Dolberg en Klaas Jan Huntelaar mogen knokken om een basisplaats in Ajax 1. 'The Hunter' verklapte eerder al in de catacomben van Woudestein tegenover Ajax Life dat hij een jaar bijtekent in Amsterdam.

Dit maakt dat Cassierra er niet vanuit hoeft te gaan dat hij veel kansen zal krijgen bij het eerste elftal. Die kreeg hij immers dit jaar al niet, ook toen de situatie er zo om vroeg. Nog een jaar Jong Ajax is geen zinvolle optie, zeker omdat ook Kaj Sierhuis staat te trappelen en komend jaar eigenlijk gewoon onbetwist basisspits moet zijn bij de ploeg van Michael Reiziger en Winston Bogarde.

Het lijkt er in elk geval op dat Ajax nog niet helemaal klaar is met Cassierra en benieuwd is naar hoe hij zich staande houdt in de eredivisie. De goalgetter van Jong Ajax (achttien treffers) heeft een contract in Amsterdam tot de zomer van 2021 en volgt nu dus de Zeefuik-route naar het noorden van Nederland.

Al met al lijkt het een oplossing die voor alle partijen gunstig is. Daarbij zijn er meer Ajaxspelers geweest die via Groningen alsnog succesvol waren in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >