Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veldmate en Schreuder leverden bijdrage aan komst Tadic

Erik ten Hag heeft iets meer verteld over de totstandkoming van de transfer van Dusan Tadic naar Ajax. Zo kwam de aanwezigheid van hoofdscout Henk Veldmate en assistent-trainer Alfred Schreuder best goed uit.

27 juni 2018 - 17:14
UsershyraDesktopajax_dataimagese3b963ddf9b6a84c12aa26dcdb77e49b_normal
Tadic en Schreuder kennen elkaar nog van FC Twente. © Pro Shots

Zo was het Veldmate die Tadic ooit scoutte voor FC Groningen. De Serviër liet daar mooie dingen zien, waarna hij vertrok naar FC Twente. Daar kreeg Tadic te maken met Schreuder, met wie het bij Ajax dus een weerzien wordt.

“Die contacten lagen er inderdaad,” stelt Ten Hag zichtbaar tevreden. “Volgens Alfred en Henk is Tadic een op en top professional. Dat werd nog eens extra bevestigd in de gesprekken die Marc Overmars en Henk met Tadic voerden.”

Wanneer de nieuwe aanwinst precies aansluit bij de A-selectie kon Ten Hag logischerwijs nog niet vertellen. “Hij is nog actief op het WK en we weten niet hoe ver hij gaat komen. Dat gaan we volgen en vandaaruit gaan we bepalen wanneer hij instroomt.”

Voor de liefhebbers hebben we dan ook een dikke tv-tip. Tadic speelt woensdagavond met Servië in groep E de kraker tegen Brazilië. De ploeg van de toekomstig Ajacied heeft nog alles om voor te spelen en plaatst zich bij winst sowieso voor de achtste finales.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >