Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitschakeling hangt als donkere wolk boven Tagliafico en co

Argentinië heeft op het WK een bittere pil moeten slikken. De Argentijnen stonden al onder druk na een teleurstellend gelijkspel, maar tegen Kroatië zakte de ploeg door de ondergrens. De Kroaten waren met 0-3 te sterk, waardoor het toernooi wellicht al snel een traditionele deelnemer kwijtraakt.

21 juni 2018 - 22:54
UsershyraDesktopajax_dataimages114dd57459b596c46c510eca434fcbed_normal-1
De Kroaten zijn de Argentijnen op alle fronten de baas...© Pro Shots

Iedereen hoopte dat Lionel Messi de wat kwaliteitsarme selectie van Argentinië bij de hand kon nemen, maar de wens bleek de vader van de gedachte. Messi had het niet, Argentinië had het niet, bondscoach Jorge Sampaoli had het niet.

Kroatië buitte het gebrek aan klasse bij de tegenstander na rust duidelijk uit. Ante Rebic profiteerde op best wel fraaie wijze van een fout van de doelman. Luka Modric maakte alle Argentijnse hoop ijdel met een prachtig schot, waarna bij de 0-3 nog meer vernedering volgde.

De Kroaten zaalvoetbalden zich door de verdediging, waarna Ivan Rakitic slechts nog de trekker hoefde over te halen. Er was voor Nicolás Tagliafico geen redden aan. De linksback van Ajax maakte wederom zijn opwachting als basisklant, maar kon weinig doen om de Kroaten af te stoppen.

Als gevolg van de verliespartij en het slechte doelsaldo balanceert 'La Albiceleste' al na twee potjes op de rand van uitschakeling. Lukt het IJsland om te winnen van Nigeria, dan is het in feite gedaan. Iedere andere uitslag maakt nog een heleboel scenario's mogelijk, maar dan komt het gebrek aan Argentijnse kwaliteit – ondanks Messi – weer om de hoek kijken.

Zo kan het gebeuren dat het gisteren nog ging over het gebrek aan vakantie voor Tagliafico, terwijl vandaag een paar extra dagen aan het strand lonken. Maar goed, morgen kan alles weer anders zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >