Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa staat biertje drinken toe tijdens Europese avondjes!

We hebben nieuws waar je ongetwijfeld vrolijk van wordt. De Uefa heeft het verbod op alcohol schenken tijdens Europese avondjes opgeheven. Dit betekent dat er in de Johan Cruijff Arena alcohol mag worden geschonken als Ajax Europees voetbal speelt.

14 juni 2018 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages50e7dee2c8823506b5745b4c7fca920b_normal
Voortaan niet alleen meer buiten, maar ook binnen een biertje doen! © De Brouwer

Rondom potjes in de eredivisie wordt over het algemeen niet zo moeilijk gedaan over het nuttigen van alcohol. Bij een enkel risicopotje wordt evenementenbier geschonken. Tot dusver was dit rondom een Europese wedstrijd helaas regel en geen uitzondering.

Dat gaat veranderen. De Uefa staat toe dat supporters in het stadion een echt biertje mogen drinken, ook als er wordt gevoetbald onder de vlag van een Europees toernooi. Ajax is op de hoogte van het nieuwe beleid van de Uefa.

Als het risicoprofiel van een Europese duel het toestaat, kun je op de tribunes gewoon lekker een biertje drinken. Je kunt je voorstellen dat de boel wordt drooggelegd als Standard Luik op bezoek komt, maar bij andere potjes zien we zeker mogelijkheden.

Ajax speelt deze zomer sowieso twee Europese thuiswedstrijden. Als het eerste tweeluik – met Paok Saloniki of Sturm Graz – in winst wordt omgezet, is de club zeker van het spelen van groepsfase Europa League, met uitzicht op het hoofdtoernooi van de Champions League.

Hopelijk kunnen we tegen die tijd proosten voor aanvang van een groepsduel, anders wordt het eerder al een kwestie van ons verdriet wegdrinken. Laten we hopen dat het optie A wordt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >