Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: documentaire 'Teamgenoten, Ajax 1997/1998'

Ajaxsupporters die voetbaljaargang 1997/1998 bewust meemaakten, kijken daar doorgaans met veel plezier op terug. Het was het eerste jaar na Louis van Gaal onder de nieuwe trainer Morten Olsen. Fox Sports 1 kijkt vanavond om 20.00 uur met betrokkenen terug op dat heerlijke succesjaar.

05 juni 2018 - 07:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1f40d3ccf167dea958912a0609c80b04_normal
De bekerwinst op PSV was de kers op de taart! © Ajax Images

Want een heerlijk seizoen werd het en dat had lang niet iedereen verwacht. Het jaar ervoor werd Ajax vierde en Van Gaal vertrok als trainer uit Amsterdam. Bovendien lieten ook Marc Overmars, Winston Bogarde en Patrick Kluivert Ajax achter zich, nadat Finidi George, Edgar Davids en Michael Reiziger dat al een jaar eerder hadden gedaan.

Hoe moest het verder? Ajax presenteerde de Deen Olsen als nieuwe coach en trok maar liefst elf (!) nieuwe spelers aan. De naam van Michael Laudrup sprak bij iedereen zeer tot de verbeelding, maar van Shota Arveladze, Sunday Oliseh, Benni (toet, toet, boing, boing) McCarthy, Andrzey Rudy, Ole Tobiasen, Gerald Sibon en Dean Gorre was het afwachten wat ze zouden brengen.

Het bleek een schot in de roos. Het Ajax van Olsen swingde vanaf het allereerste moment en de goals vielen als rijpe appelen. Met Frank en Ronald de Boer, Jari Litmanen, Danny Blind en Edwin van der Sar bleef een deel van Van Gaals succesvolle Ajax in stand en Olsen wist van het ontstane vreemdelingenlegioen een swingend en veel scorend geheel te maken.

Resultaat? Een dik verdiend landskampioenschap, volop pret op de tribunes en een klinkende 5-0-zege op PSV in de KNVB-bekerfinale.

Dit jaar nog eens herbeleven? Betrokkenen kijken dinsdagavond om 20.00 uur op Fox Sports 1 terug op dat bijzondere Ajaxjaar in de documentaire ‘Teamgenoten, Ajax 1997/1998’.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >