Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag rekent tegen Graz op Tadic en voorlopig ook Ziyech

Erik ten Hag gaat er vanuit dat hij in de eerste Europese kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Sturm Graz, kan beschikken over de kersverse aankoop Dusan Tadic.

29 juni 2018 - 16:15
UsershyraDesktopajax_dataimages23e1b9cf4e89fd76263c690e202b0f9a_normal
Desondanks lijkt een transfer voor Ziyech nog steeds realistisch. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Bij Ajax staat alles in het teken om de Europese voorrondes te overleven. Daarom wil Erik ten Hag tegen de eerste Champions League-horde aantreden in de sterkst mogelijke opstelling. Vooralsnog geniet Ajax’ Servische aanwinst Dusan Tadic echter van een welverdiende vakantie.

“Dusan had tussendoor hooguit een paar dagen vrijaf. Van het ene seizoen zonder vakantie naar het andere gaan is onmogelijk. Het kan wel, maar dan kom je later de man met de hamer tegen,” aldus Ten Hag tegenover onder andere Ajax Life.

“Hij heeft Premier League gespeeld, zonder winterstop. Hij heeft langer doorgespeeld dan de eredivisie. Onze WK-gangers kregen de maandag na Excelsior-uit twee weken vakantie voordat ze bij hun nationale teams aan de voorbereiding begonnen.”

Dus wordt er in goed onderling overleg gekeken naar het beste opstartscenario. “Of het trainingskamp in Engeland te vroeg komt? Dat denk ik wel,” aldus Ten Hag. “Dan wordt het krap. Het wordt een race tegen de klok om hem in te passen. Toch ga ik er vanuit dat hij in de eerste wedstrijd beschikbaar is.”

Als zich voor Hakim Ziyech nog geen nieuwe club heeft gemeld, verwacht Ten Hag zijn Marokkaanse spelverdeler maandag 9 juli weer present in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >