Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag rekent gewoon op WK-gangers tegen Sturm Graz

Een groot deel van de Ajaxselectie voelt weer gras onder de noppen en is gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en vooral de voorbereiding op het oh zo belangrijke tweeluik met Sturm Graz.

21 juni 2018 - 13:41
UsershyraDesktopajax_dataimages8ab95cef2e8351de4dbd070224c54fc1_normal
Als het aan Ten Hag ligt, speelt Tagliafico gewoon tegen Sturm Graz. © Pro Shots

Het thuisduel met de Oostenrijkers staat al voor woensdag 25 juli op de rol en momenteel is het traditioneel nog lastig inschatten welke Ajacieden aan de aftrap verschijnen. Hoewel Ajax stelt dat de poorten voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gesloten blijven, moet blijken of dat lukt als topclubs echt serieus met geld willen smijten.

Ajax is er veel aan gelegen om de selectie zo veel en snel mogelijk rond te hebben. Momenteel is de club druk in de weer om de overgang van Dusan Tadic rond te breien en hoopt het nog altijd op de komst van de al lang en breed medisch goedgekeurde Lisandro Magallán.

Verder zijn er met Kasper Dolberg, Lasse Schöne, Nico Tagliafico en Hakim Ziyech nog vier Ajacieden actief op het WK. In hoeverre zijn zij eigenlijk inzetbaar als Ajax Europees aftrapt? Als het aan Erik ten Hag ligt allemaal. Daarover geen discussie.

“Die jongens zijn fit, komen uit een toernooi en moeten dus kort na het WK een wedstrijd kunnen spelen. Wellicht kunnen we die spelers dan in een later stadium van het seizoen nog wat extra vrijgeven, als dat nodig mocht zijn,” stelt Ten Hag in gesprek met onder andere Ajax Life.

Of die vlieger ook opgaat voor Ziyech is nog even afwachten. De Marokkaanse international staat in de belangstelling van AS Roma en maakt er geen geheim van dat hij een stapje hogerop wil. Ten Hag weet dat ook, maar schroomt niet om de spelmaker gewoon in te zetten als het ook maar enigszins mogelijk is.

“Voor Hakim moet ook allemaal maar net samenvallen. De juiste club moet nog wel komen. Als dat voor 25 juli niet is gelukt, dan zal ik ook hem in die wedstrijd tegen Sturm Graz opstellen.”

Overigens schroomde Martin Jol in 2010 ook niet om WK-gangers van finalist Nederland en Uruguay in te zetten voor de tweestrijd met Paok Saloniki. Onder anderen Demy de Zeeuw, Maarten Stekelenburg, Luis Suarez en Gregory van der Wiel stonden gewoon aan de aftrap. Thuis werd het 1-1 en in Griekenland bleef de teller bij 3-3 hangen, waarna Ajax uiteindelijk ten koste van Dinamo Kiev de Champions League haalde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >