Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag weet niks van vertrekwens Frenkie en De Ligt

Alle geruchten ten spijt heeft Ajax goede hoop om het seizoen 'gewoon' te beginnen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Beide grote talenten voetbalden zich in de kijker bij grote clubs, maar Ajax is niet van plan om zijn pareltjes zomaar af te staan.

20 juni 2018 - 14:59
UsershyraDesktopajax_dataimages84bc9fe0b4e5b644d4a08362862def60_normal
Ajax hoopt beweging rondom zijn toppers te kunnen beperken. © Pro Shots

Frenkie wordt zo’n beetje dagelijks door Spaanse sportkranten gelinkt aan FC Barcelona, terwijl De Ligt in de belangstelling staat van zo’n bijna alle Europese topclubs. Hun beider contract loopt nog wel een tijdje door, dus Ajax kan hoog in de boom zitten.

Daar komt nog bij dat de club zijn kern sleutelspelers graag bijeen wil houden. Voorlopig ligt Ajax op schema, maar de zomer duurt nog lang. Ten Hag heeft goede hoop dat het lukt de twee in de Johan Cruijff Arena te houden.

“Frenkie en Matthijs hebben aangegeven graag nog een jaar bij Ajax te blijven,” aldus Ten Hag. De trainer sprak met een groepje kernspelers en deelde de uitkomst van die gesprekken na de eerste echte veldtraining met een select groepje journalisten.

“Het speculeren is in volle gang en je kunt de gekte op de transfermarkt nooit precies voorspellen, maar voor mij is het realistisch dat los van Justin Kluivert en eventueel Hakim Ziyech niemand vertrekt,” stelt Ten Hag.

De directie beloofde rondom de eerste training de selectie rond te hebben. Er wordt nog steeds gehoopt op versterking, maar als de kern inderdaad intact blijft, kun je stellen dat het is gelukt. Helaas hebben we over een tijdje pas echt zekerheid.

“Het streven is om de rest van de selectie bij elkaar te houden. Dat is ook het standpunt van de selectie,” vervolgt Ten Hag, die overigens liet doorschemeren dat het einde van Frenkie’s revalidatie nog niet in zicht is. Hij hoopt fit te geraken voor de start van het seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >