Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spoorboekje: voorbereiding Ajax met alle data en locaties

Het WK is pas net onderweg, maar ook bij Ajax beginnen veel spelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maandag 18 juni staat de eerste training van Erik ten Hag alweer op het programma! Hieronder volgt een handig spoorboekje, zodat je precies weet hoe, waar en wat!

14 juni 2018 - 13:15
UsershyraDesktopajax_dataimages2b46f84567f15a1d31333ebba573d79b_normal
Ten Hag moet zijn mannen snel klaarstomen. © Ajax Images

Dus pak je agenda, kalender of mobieltje en leg onderstaande info vast. Mogelijk wijzigt er de komende dagen nog het een en ander, maar voor nu zijn dit de zaken die bekend zijn.

Maandag 18 juni: eerste training
Ten Hag begroet zijn spelers voor de allereerste training in voorbereiding op seizoen 2018/2019. Nico Tagliafico, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Hakim Ziyech zijn daar sowieso niet bij, want dit kwartet is actief op het WK in Rusland. Ook Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zijn er maandag nog niet bij. Het Oranjeduo sluit een week later, op maandag 25 juni, aan bij de groep.

Dinsdag 19 juni: loting voorrondes Champions League
Op de tweede dag van de voorbereiding staat een belangrijk dingetje op de agenda, namelijk de loting voor de tweede voorronde van de Champions League. Ajax weet dan of het PAOK Saloniki (Griekenland) of SK Sturm Graz (Oostenrijk) als tegenstander mag noteren. Sowieso staat de voorbereiding in het teken van de Europese voorronden. Ajax speelt al op 24 of 25 juli zijn eerste belangrijke wedstrijd.

Zaterdag 23 juni: oefenwedstrijd VVSB - Ajax
Ajax speelt zijn eerste oefenpot in de voorbereiding in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout. VVSB is rond de klok van 15.00 uur de allereerste sparringpartner van Ajax. VVSB komt momenteel uit in de Tweede Divisie. De wedstrijd tegen Ajax wordt afgewerkt op sportpark De Boekhorst, Schaepmanlaan 2 in Noordwijkerhout.

Maandag 25 - zaterdag 30 juni: trainingskamp Duitsland
Geen voorbereiding compleet zonder trainingskamp en dit jaar trekt Ajax richting het Duitse Klosterpforte, waar op zaterdag 30 juni een voor publiek niet toegankelijke oefenwedstrijd op het programma staat. Vooralsnog is onduidelijk wie de tegenstander is. Na dit oefenduel zit de trainingsweek erop en keert Ajax terug naar Nederland. Wel wordt op dinsdag 26 juni om 17.30 uur een voor publiek besloten oefenduel gespeeld tegen SC Preußen Münster.

Zaterdag 7 juli, 15.00 uur: oefenwedstrijd Ajax - Nordsjaelland
Zoals wel vaker de afgelopen jaren, speelt Ajax ook deze voorbereiding twee duels op een dag zodat alle spelers wedstrijdminuten maken. De eerste van twee oefenwedstrijden speelt Ajax die zaterdag om 15.00 uur op sportpark Putter Eng in Putten. De opponent is het Deense Nordsjælland.

Zaterdag 7 juli, 19.00 uur: oefenwedstrijd Ajax - Steau Boekarest
Het tweede duel op deze oefenzaterdag wordt gespeeld op sportpark Het Achterveen in Hattem, zo’n drie kwartier rijden van Putten. Het eerste fluitsignaal klinkt om 19.00 uur, waarna Ajax het opneemt tegen het Roemeense Steaua Boekarest.

Zaterdag 14 juli - vrijdag 21 juli: trainingskamp Engeland
De tweede buitenlandse trainingsweek van de voorbereiding brengt Ajax naar Engeland. Birmingham om precies te zijn. In Engeland staan ook twee oefenduels op het programma, die beide op donderdag 19 juli staan gepland. De precieze tijden en locaties zie je hieronder.

Donderdag 19 juli, 15.00 uur: Wolverhampton Wanderers - Ajax
De eerste van twee oefenwedstrijden deze donderdag speelt Ajax tegen Wolverhampton Wanderers. De plaats van handeling is het Brescot Stadium in Walsall. De promovendus uit Engeland speelt komend seizoen in de Premier League en we kunnen The Wolves dus best zien als een serieuze opponent.

Donderdag 19 juli, 20.45 uur: Walsall - Ajax
Deze oefenpot kent een aftraptijd van 20.45 uur en daarin is Walsall de tegenstander van de tweede groep Ajacieden die deze donderdag in actie komen. De club Walsall speelt zijn wedstrijden in de Engelse League One.

Na het trainingskamp op Engelse bodem vliegt Ajax terug naar Amsterdam om de week erop hopelijk vlijmscherp aan de aftrap te verschijnen van de eerste Europese voorrondewedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >