Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne hoopt nog ergens een vakantie tussen te proppen

Het zijn drukke tijden voor Lasse Schöne. De Deen is op pad met Denemarken en kort nadat het WK erop zit, wordt hij alweer bij Ajax verwacht. Het seizoen begint al rap, bovendien met belangrijke potjes. Toch hoopt Schöne ook even ergens uit te puffen.

25 juni 2018 - 13:17
UsershyraDesktopajax_dataimages06d3700009d56c016ebf9a1122536720_normal
Schöne heeft een momentje nodig om de batterij weer op te laden. © Pro Shots

Erik ten Hag is van plan gewoon een beroep te doen op de WK-gangers als het voor Ajax tijd is om aan te treden tegen Sturm Graz. Ajax beschikt over veel goede spelers, maar beschikt niet over de luxe om zijn internationals op die momenten te kunnen missen.

De 32-jarige Schöne krijgt vanuit de Rusland de berichtgeving over Ajax mee en wil graag zijn steentje bijdragen als het gaat om het veiligstellen van Europees voetbal, maar waakt ook voor overbelasting. Is het niet fysiek dan wel mentaal.

“Ik wil die wedstrijden tegen Sturm Graz graag spelen, want ik wil graag de Champions League in. Het is ook geen probleem dat ik dan maar een korte vakantie heb,” reageert Schöne tegenover De Telegraaf.

“Maar als voetballer moet je ook een rustmoment hebben. Door het WK wordt dit een extra lang seizoen. Je kunt niet non-stop doorgaan van het ene seizoen naar het andere. Dat gaat niet, dan breek je op een gegeven moment. Dan moeten we maar ergens anders een paar weken vrij krijgen.”

De middenvelder heeft een goed punt. Ten Hag heeft hier ook al over nagedacht. Het is nog niet precies duidelijk hoe en wat, maar de trainer verduidelijkte na het oefenduel met VVSB (0-7) dat de WK-gangers zeker op vakantie worden gestuurd.

De vraag is alleen wanneer. Denemarken kan dinsdag eruit liggen op het WK, maar ook zomaar de achtste finales halen. Die worden komend weekeinde gespeeld, het heenduel met Sturm Graz staat 25 juli op het programma en voor die tijd moet wel weer wat getraind worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >